Kupus -- opšta tema

Posadio sam blizu hektar kupusa Potomak i karfiola oko 2000 struka i brokolija oko1000 struka...zanima me jel neko od kolega koristio preparat Lontrel. Vidim u Hrvatskoj ga primenjuju ali stalno govore u belom kupusu...sta im je beli kupus ...Ako je neko koristio Lontrel molio bih ga da iznese iskustva i sme li da se koristi i u karfiolu i brokoliju i da li ostavlja neke posledice po kupus.Hvala unapred.
Sadim kupus 40 godina i nisam nikad imao hrabrosti tretirati ga protiv sirokolisnih korova,vec sam ga okopavao.Beli kupus je i Potomak.Svi hibridi vecinom spadaju u beli kupus.Varazdinski kupus nije,kod vas ,vjerovatno Futoski itd

Redovno zalivanje uz prihrane preko kap po kap sistema. Rezultati:
IMG-20250907-155234-048.webp

Kod mene se zaliva na svaki 3. dana. Ne znam koliko vode se tacno utrosi, ali cilj nije da danas zalijes i ne diras ga nedelju dana. Svaka biljka voli redovno zalivanje uz dovoljno kolicinu vode, pogotovo u ovim toplim danima.

Kod mene se zaliva na svaki 3. dana. Ne znam koliko vode se tacno utrosi, ali cilj nije da danas zalijes i ne diras ga nedelju dana. Svaka biljka voli redovno zalivanje uz dovoljno kolicinu vode, pogotovo u ovim toplim danima.
E to to, a koliko sati stoji ukljucena voda kad zalivas ? Pretpostavljam da biras neke vecernje ili jutarnje termine ?

Ja zalivam 2. sata, ali to ti ništa ne znači. Sve zavisi do tipa crev, koliko vode puštaju. Jednostavno sam moras da procenis koliko je vode dovoljno. Većinom slučaja zalivam uveče.

Nazad
Vrh