vladan-kico
Član
Hoce li ko da mi da odgovor na moje pitanje??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
bosserb moja zemlja ti je stvorena za krompir ako do podne pada kiša poslepodne ideš kopat njivu to je moja zemlja. A kako bi bilo da malo dodate gnojiva i ureje(dušik ili azot) koja drži vlagu i pomaže kupusu da napravi veću glavicu trebat će manje zaljevat posle folijarno ošpricate nekoliko puta i da vidiš kupusa a lion on zadnji mjesec pravi glavicu kad ima dosta vlage. Džabe ga zalivat vako je gladan.bosserb je napisao(la):@Siki prijatelju kakvu ti to zemlju imas da joj nije potrebno zalijevanje.I ja radim Lion ali ga sadim 20 dana prije zetve jecma uz obavezno zaljevamje.Prosle godine komsija je sadio Lion po jecmu i najteza glavica je imale kiloipo uz svo zaljevanje.
Neznam i nemogu govoriti šta se dešava kod vas i kad skidate kupus itd. Provjerio sam lion ima 130 dana vegetaciju sadnja krajem 6 i početkom 7 to ti je sredina 11 mjeseca za skidanje po svemu mora da napuni glavicu osim ako vam je zemlja kisela a poznato je da kupusu možeš dati koliko hoćeš gnojiva on neće napredovati u kiseloj zemlji ph mora biti 6,5-7 onda kupus ide dali vi bacate kalcij po svojim njivama i dali radite analizu zemlje.bosserb je napisao(la):Siki nismo se razumjeli.Nije problem u gnojivu,nego u rokovima sadnje.Ja i dalje tvrdim da Lion nemoze kvalitetno napuniti glavicu ako se sadi po jecmu.Pa valjda 100 kg 3x15 +40 kg kana koliko se kod mene daje je dovoljno.Jos nesto,imam i ja takvu zemlju kao ti ali je moram zalijevati barem jednom sedmicno inace od prinosa nista pa da bacim 100kg ureje. PS.Ove kolicine bacam po 1 dunumu.
Ti si onda isti kao i ja. Radim deset jutara na sedam parcela a od kupusa varaždinac i lion. Lion zato što ga berem u 12 mjesecu i čuvam još mjesec dva pa onda trgovina.bosserb je napisao(la):@Siki obradjujem oko 13 hektara na nekih 18 parcela pa kad bi za svaku radio analizu to bi bilo mnogo .@Dragoslav Fruktor se kod mene dosta radi ali kao ljetni i kasni kupus.Vrlo je rodan sa okruglim glavicama a jedina mana mu je sto brzo prezri pa mu pucaju gornji listovi.Bravo sam radio ranije dok nisam presao na Gloriju i Potomak.
Prošle godine kod nas ko je sijao talijanski dobio je nešto između kelja kupusa i još nečega uglavnom svi su propali ja sijem od Semenarne slovenski i pokazao se kao najbolji.bosserb je napisao(la):Reci mi koje sjeme varazdinca sijes>koprivmica,slovenacki ili italijanski.Za mene je najbolji italijanski.
To je kupus zimac o kom smo pricali Siki i ja.Mi ga skidamo pred prvi jaci snijeg a makedoncima ide klima na ruku.
cipkord .mospilan probaj toPozdrav kolege ,treba mi pomoc.Naime kupus mi je napala neka sjajna buba crno zelena nije buvac .Prskali smo sa FASTAKOM, TONUSOM, I JOS NEKIM Insekticidima ali ne pomaze posle dava dana se opet pojavi i pojede sve , ima je mnogo tako da se lisce skoro i ne vidi i najvise po obodu. Ako nesto neko zna o ovome neka se javi hitno inace cu ostati bez kupusa. Hvala.
Perfektion ili sistemin 15ml na 10l vode i 5% tecnosti za sudove i prskaj a to jeste buvac samo sto ga ima u raznim bojamaPozdrav kolege ,treba mi pomoc.Naime kupus mi je napala neka sjajna buba crno zelena nije buvac .Prskali smo sa FASTAKOM, TONUSOM, I JOS NEKIM Insekticidima ali ne pomaze posle dava dana se opet pojavi i pojede sve , ima je mnogo tako da se lisce skoro i ne vidi i najvise po obodu. Ako nesto neko zna o ovome neka se javi hitno inace cu ostati bez kupusa. Hvala.