Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

Isecete sve koje su donele rod ove godine,iznesete i zapalite.

Ja posle berbe idem sa quadrisom ili promesom plus neki akaricid.

Ovde berba jos traje,malopre sam dosao iz kupinjaka.

Cena tf 80 c 60 plus 10 prevoz.

Treba li necim da se prska kupina jesenas? Posadio sam loh nes, na prolece. I ima li predlog za raspon izmedju kolja i debljinu zice?

Zna li netko o čemu se ovdje radi
s5ifqc.jpg

2l8wyf8.jpg

2dv68on.jpg

2ahv58k.jpg

Pozdrav svima,planiram da posadim oko 200 struka kupine cisto da se zanimam posle maline.Koju sortu bi mi preporucili?

Razumem ja vas,ali vi meni ovim postom niste ama bas nista pomogli,no sad je i nebitno,posto sam narucio sadnice.Pozdrav

Da li bi neko mogao da mi preporuči rasadnik ili nekoga ko prodaje iz matičnjaka sadnice kupine Čester.

Да ли сте опрскали купине бакром, видим има још много лисне масе.

Alene, kakvi su ti za sad utisci sa sortom Loh nes? Na kolikom rastojanju si sadio sadnica od sadnice?

Ja sam sadio 1m sadnica od sadnice i 2.5m izmedju redova. Sta znam, tek je ovo prva godina branja bila. Koje su zege bile nije imala puno stete a nisam imao ni mrezu ni navodnjavanje. Dala je oko 2300kg sa 900 sadnica sto je za prvu godinu zadovoljavajuce jer svi su mi govorili da ce dati oko 1kg po sadnici. Sto se ukusa tice mislim da joj nema ravne, kao divlja samo dosta krupnija. I zdrava je dosta buduci da pola prskanja nisam bio obavio nije joj skodilo. E sad sta mi se ne svidja, ovi novi lastari su dosta krti i lome se dole do zemlje a ne izraste po dosta lastara da bi mogao da biras koji hoces a koji ne, no taj broj ce se verovatno popraviti kad jos ojacaju, jer gde god je bolji kraj kupinjaka tu ima i vise lastara.

Kada si je sadio, jesi izvlačio brazde traktorom ili si kopao jamice? Jesi je prodavao kao konzumnu na pijaci ili predavao hladnjači?

Sadio sam u jamice, presao sve krecom oznacio i posle samo motikom iskopao, brzo se sadi. A prodavao sam je u hladnjaci.

Pozdrav kupinari...

Kako se u Vasim krajevima krecu cene sadnica Cacanke,kakva je ponuda i potraznja...Imao bih nesto da povadim rasade pa me interesuje koja je realna cena da se proda...Ovde neki kazu 35 din a neki 10-12 din...:sta: nista mi nije jasno...

Pozdrav. Ja sam relativno nov u ovom poslu. Imam par grmova kupine, koju je zasadio moj otac (ne znam o kojoj sorti je rijec). E sad, htio bi da spremim sadnica da mogu na proljece posaditi. Da li mogu nasjeci izdanke i drzati ih utrapite i podrumu do Aprila kad ih planiram posaditi? Da li ce se formirati korijen i koliko moram da vodim racuna o njima? Hvala unaprijed na odgovoru.

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Gde ste kupinari? Srecni Vam svi protekli praznici. Ako se obestine prognoze za iducu nedelju od -20 nadrljali smo. Od roda nece biti nista. Ajde Sale otvaraj temu za 2016.godinu :spavam:

Da li je neko sadio cacanku na 0.5x3m razmak? Ja sam tako nesto planirao i da ostavim po 2 lastra i onda na prolece bolji vezem a drugi sklanjam...Probacu sa nekih 1000 struka ovog proleca.

Nazad
Vrh