Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

Koliko je realno da rodi kupine u prvoj godini po jednom struku?

I mene interesuje tripl kraun. Naručili smo za jesen 300 komada (za početak). Da li ide tripl kraun na otkup ili je isključivo stona sorta.

Koliko je realno da rodi kupine u prvoj godini po jednom struku?
Алене ја сам досад аматерски се бавим имам 75 струка набрао 55 кг досад, па да буде још 20 кг био бих задовољан јер то је 1 кг по садници. Ова страна јужна сва изгоре, купине ко суве шљивице, а ова друга где има залада и сенке купине крупне и фантастичне. Може ли ми неко казати коју мрежу за засенчивање да купим догодине за купињак? Каква се то купује, колико светлости да пропушта, колике су цене по м2. Ваљало би на време размишљати. Још би било супер ако би могло уједно да буде и за засену и противградна.

ja sam kupio i pokriovam sa onom za plastenike.vrši posao samo tako.Plod ne gori,a i lakše je da se bere pod njom.Jedino što sam "štedeo" pa kupio metarsku pa bio primoran da vezujem jednu za drugu kako bih dobio 2m.Najbolje kupi široku koliko je i red širok

Јел то мислиш на онај обичан најлон, фолија како је већ зову.

Алене ја сам досад аматерски се бавим имам 75 струка набрао 55 кг досад, па да буде још 20 кг био бих задовољан јер то је 1 кг по садници. Ова страна јужна сва изгоре, купине ко суве шљивице, а ова друга где има залада и сенке купине крупне и фантастичне. Може ли ми неко казати коју мрежу за засенчивање да купим догодине за купињак? Каква се то купује, колико светлости да пропушта, колике су цене по м2. Ваљало би на време размишљати. Још би било супер ако би могло уједно да буде и за засену и противградна.
To je ustvari mreza koja ide i za sencenje plastenika i mislim da je svugde ista samo u raznim dimenzijama. I ja sam planirao da radim zasenu sledece godine jer je i kod mene bilo stete.
Ovo za rod pitam cisto da bi uporedio sa nekim jer ne znam koliko ce biti roda. Kod mene je loh nes i ne mogu ocekivati rod kao da imam cacanku. Imam 900 sadnica i do sad sam predao 1600kg, a 100% sam siguran da ce preci 2500kg.

Kod mene na 1250.cokota posadjenih cacanske,primilo se oko 1150 npr. ...do sada ima 2215.kg.nabrano.Nema jos mnogo ubi me susa i ako improvizovano zalivam i imam improvizovane mreze...Sadnja u januaru 2014.

Znaci da moja loh nes nije losa, ako se uzme u obzir da ta cacanka radja kako kazu puno vise od loh nesa. Ja sam isto kao i ti sadio prosle godine, 900 cokota imam, samo nisam mrezu stavljao a da sam je imao isplatila bi se sigurno. Ja sam do sad nabrao 1940kg. Do kraja branja se nadam 2500kg da ce biti.

Moze li mi neko reci da moze uspesno da uspe kupina na severo-zapadnoj starni? Malo je parcela izdignuta pa ima sunca od ujutu do uvece.
Molim Vas da mi kaze neko ko ima slican zasad, sto se tice strane sveta.
Hvala

Takodje,s obzirom da je dosta lista vec opalo a roda vise nema,t.j. stabljike koje su dale rod su vec zute kao da je decembar,da li moze sada da se iskrci ta stara kupina i ostave samo novi lastari za iducu godinu...

Ujedno sada je ovde cena 70.din za Cacanku ko jos ima da preda...

pozdrav

Nazad
Vrh