amper91
Član
Lose nam se pise...
Svaka čast prijatelju.Ja imam poručeno 8 gajbica, ne znam šta ću ostalih 20t
... koliko li moze da bude rakije od 100 kg kupine...
Hehe i secer je povoljan... Svakako ce biti kvalitetnija od industrijske... Bice rakije...Zavisi koliko šećera imaš u kupini. U principu ... kupina ima upola manje šećera nego šljiva pa će i rakije biti upola manje.
Ako to koriguješ dodavanjem šećera, dobićeš više rakije ali ona neće biti samo od kupine nego od kupine i šećerne repe.
Boli glava od mnogo secera.Hehe i secer je povoljan... Svakako ce biti kvalitetnija od industrijske... Bice rakije...
Pa šta znam kolega, sve oko cene je relativno. Nije lako ni prodati skuplje poznanicima ili kome god kada je otkupna cena mnogo niža, iako si i ti i oni svesni kvaliteta ove kupine.Djadjo, isto toliko i ja imam loh nesa, prosle nedelje prva berba 15 kg cancici, druga berba 40 kg, od utorka kisaaaa i ne otkupljuju, a sinoc sam obisao, vrhunskog su kvaliteta. Pocinjem da prodajem poznanicima za sokove po 100 dinara kg, nz dal je to malo
Imali da je negde izbacena cena ili samo svi nagadjamo?
Boli glava od mnogo secera.
Mozda bolje praviti vino..
Ja sam mislio da probam jedno 2-3 kazana od maline, al ni Polka nema nesto secera pa ni sam ne znam sta ce da ispadne.
Vino je zajebano![]()
Zasto?Tesko se pravi i odrzava?
Ne znam to, nisam ga pravio... Al sam ga pio, 'oce uzme pamet...![]()
Nije to od vina ..
Zbog količine je ......