Kolona 1s i 2s to su skokovi.
Ja kad pripustam kod muzjaka uvek je 2 puta ubacujem.
1s to upisujem koliko je puta muzjak naskocio na zenku prvi put kad sam je ubacio.
2s je drugi skok kad je ubacena kod muzjaka.
U tablici je upisamo 1s=3 i 2s=2 to znaci da je prvi put muzjak naskocio 3 puta a drugi put nekih 8h kasnije da je naskocio 2 puta na zenku.
Koliko stara je zenka jeste to je bitan podatak i dobro je uvek da imas ispred sebe kad uzmes papir da ne nagadjas koliko je stara. Ima i to u tabeli samo treba malo pazljivije da se zagledas

Skroz gore na vrhu tabele imas osnovne podatke:
Godina:2010 recimo - odnosi se na kalendarsku godinu za koju se vodi evidencija
Ženka: 10/06/B Čupka - ovo je naziv zenke sastoji se iz dva dela:
10/06/B - ovo je prava oznaka koja se gleda u evidenciji i koja nam govori sledece da je ta zenka dosla na svet Juna 2010 a slovo B nam govori da je to druga zenka koja je ostavljena za priplod tog meseca pre nje sam tog meseca ostavio jos jednu zenku i njena oznaka je 10/06/A. Da sam tog meseca ostavio jos jednu zenku za priplod njena oznaka bi bila 10/06/C ...
Čupka - ovo je estradno ime ili ime od miloste za zenku kad mi neko dodje i da se mi porodnicno sporazumevamo o nekom kunicu. Tako da imam raznih imena za kunice Zivka, Spomenka, Belka, Milka ...
Majka:BKŠ - ovo su oznake majke od zenke (ovako je oznacio moj prijatelj od koga sam dobio kunice roditelje i ja to ne mogu da promenem u nazad)
Otac:ŽKPB - ovo su oznake oca od zenke (ovako je oznacio moj prijatelj od koga sam dobio kunice roditelje i ja to ne mogu da promenem u nazad)
U buducnosti sam planirao kad budem od mojih zenki da ostavljam za priplod da se oznaka sastoji iz sledeceg oblika:
10/06/BC/AB/DS
E sad u cemu je rec 10/06/BC- ovo su standardni podaci kao iz predhodnog obelezavanja samo sto ima jos jedno slovo vise. Dok AB oznacava ko joj je majka a DS oznacava ko joj je otac.
Znaci oznaku kad pogledas moras sve da zakljucis i odmah znas sa kim mozes da je paris a sa kim ne. jbg da mogu bar kod da im udarim bilo bi najbolje al ne moze mnogo dlaka jedino da im brijem usi
Ali ovo obelazanje je vise filozofija nego sto stvarno jeste potreba u nekom gajenju za kucne potrebe kao sto je kod mene slucaj. Ono se odnosi i vazno je ozbiljne farmere gde ima mnogo kunica i gde je to nemoguce pratiti bez ozbiljnog obelezavanja. Ali ja sam takav zajeban i volim da mi je sve pod konac i da odmah radim ozbiljno zato sam i izveo ovakve nazive

No ko zna mozda kad budem veliki napravim neku ozbiljnu farmu pa mi budu trebale ozbiljne oznake
Bas bi voleo da ako ima neki ozbiljan odgajivac koji ima vecu farmu da napise kako on obelezava svoje kunice da ne mora ja da izmisljam toplu vodu ako je neko vec to izmislio a sigurno jeste.