Kultivatori (špartači)

Ako sam dobro zapamtio Tupanjac 6R oko 3800e+pdv sa popustom dok traje sajam....
 
Cenovni Tupanjac, jaka konstrukcija i kačenje samo ne znam kako bi bilo u radu sa S oprugama za klasične znam da bi bilo ok.
 
Tupanjac mi se uvek svidjao sa klasičnim motikama. Manje guši u travi, i nekako lepše spakuje zemlju spram S opruga. A od kad je počeo da pravi sa ovim novim modelom motika nema problema sa ulaženjem u zemlju ni u samo tanjiranom. Pogodili su ugao sečenja super...
 
Ako budem uzimao Tupanjac verovatno bi uzeo sa klasičnim motikama ionako bi spartao samo Kukuruz i Suncoktret. Agromerkur će spartati Soju na 50 cm meduredni razmak.
 
Ne zagusi tako lako sa S oprugama, cak naprotiv mislim da u nekim situacijama pre ce klasicne motike nakupiti travuljage.Sporno je to sto s opruge nista ne mogu da ucine sa tipa preraslom ambrozijom u soji koja je prezivela prskanje.. A dok je to za klasicne motikice maciji kasalj.
 
Ако су оштре и ако покрова предња мотика задње сече све живо...мислим на С опруге.Мислим да је код С опруга већи проблем брзина јер хоће да загрне усев по прилици.
 
Samo se montiraju samooštreće motičice i špartač postaje skroz druga dimenzija.Seče sve i ulazi svuda bez problema.
 
Ако су оштре и ако покрова предња мотика задње сече све живо...мислим на С опруге.Мислим да је код С опруга већи проблем брзина јер хоће да загрне усев по прилици.
Spuste se zaštitne zone kad je mali usev.
 
Da nepretražujem sve stranice unazad , pošto je kišni dan a treba malo remontovati špartač odlučio sam se baciti na posao . Izmenjao sam sve plastične čaure ali imam jedan problem , točak sa onim crtalom po sredini što određuje dubinu špartanja koči . Znači crkao ležaj . Pošto sam sve skinuo dole kako se menja ležaj dali izbiti pod presom na jednu stranu ili može i ubeđivačem ?
 
Nazad
Vrh