Kukuruzni adapter za kombajn

Cipu ne može kombajn da podigne višlje?Kod mene ide skroz do glavica bez ikakvih problema.Jedino ako nemaš blinde/blokade na klipovima pa ne diže dokle treba.

Stavljene su. Ja sam ih pravio od cevi od 1/2 cola, 9cm duzine. Samo vam se cini, ovaj je maximalno podignut.
9e16fc5150457649239222e33f8cc624.jpg

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока

Imam uraditi nekih 0.8ha suncokreta. Moze li se to uraditi samo sa kontra nozom, da ne varim sad nozeve uvlacne lance?

Pitanje vezano za adapter Olimac Drago 6redova 2003godina..Koliko obrtaja bi trebao imati adapter za normalan rad,i na kojoj osovini to izmjerit??
Mjerio sam na donjoj osovini koja pogoni sve redove i tu ima nekih 550o/min,ali na oko mi izgleda da se sporije vrti...

Dali je dobro ubrzati adapter? Uzeo bi pogonske lančanike jer su ovi pri kraju pa se razmišljam dali uzeti za koji zub razliku od originala. Bojim se povećanog trošenja ostalih djelova.

Moj je ubrzan dosta,po meni nema tu neke koristi,sem da jurcas po njivi ako je kombajn u dobrom stanju,ali itekako trpe lezajevi,i bude problema sa krunjenjem klipova na otkidackim plocama jer nenormalno brzo provlaci stabljiku ka dole i onda kad taj klip tresne o lim ,lete zrna,ne puno,ne sa svakog,ali ima....Ja mislim da cu da ga usporim za narednu godinu, zbog lezajeva.
Mozda bi jos dodao prednost da npr njiva izgleda u potpunosti kao i da adapter ima secku,ako je suvlja stabljika odvoji je od onog dela sto ostane na zemlji ,15-ak cm visine,znaci kao tarup da je isao,nema ono da stoje polu uspravno i samo malo zguzvane.

Ovo je neki oroš i ima sječku. Mjenjao sam te lančanike nekda i sjećam se da je išao osjetno brže. Danas gledam te lančanike i vidim da je razlika u 4 zuba od originala. Premišljam jer bolje guta masu a kukuruz se sve gušće sije, a opet staro je to možda je bolje da ide kako je neko izračunao. Osim toga lanac koji mogu nabaviti je nekako mekan. Istegne se i počne grijanje a zubi samo ukose kao glodalo:(

Paore, daj nam neki snimak i sliku kako izgleda njiva posle Dominoni-ja ako si poceo sa kukuruzom.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Nazad
Vrh