Paracinac za čestit i dobar adapter sa odgovarajućim kačenjem i pogonom zaboravi na cene sa oglasa koje si postavio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa nije to napravljeno da mi zarađujemo...Po ovim cjenama kukuruznih adaptera, uzgoj kukuruza ispada najskuplji od svih drugih kultura, s tim da je i sjeme najskuplje po jedinici površine, ako uspoređujemo s drugim ratarskim kulturama...... Pa koliko vremena treba da se otplati i počne zarađivati?
E tu grešiš, kukuruz se najlakše radi kad su normalne vlage i najmanje opterećuje kombajn...Još vjerojatno najviše uništava kombajn od svih drugih kultura, pa problem s kukuruzovinom jer se nesmije paliti itd itd....
Razmišljao sam, jel postoji jednostavniji način vršidbe kukuruza, bez kukuruznog adaptera?
Po ovim cjenama kukuruznih adaptera, uzgoj kukuruza ispada najskuplji od svih drugih kultura, s tim da je i sjeme najskuplje po jedinici površine, ako uspoređujemo s drugim ratarskim kulturama...... Pa koliko vremena treba da se otplati i počne zarađivati?
Zato što se ne razumu u svoj posao. Treba da probaju da rade što kaže Matić žito kod gnjavatora koji hoće prvi da vršu zbog kiše, polu zelena slama da se dereš ili što sam ja imao prošle godine žurku kod drugara u ječmu. Hoće prvi da vrše da seje šećerac postrno. 3 kj smo vrli skoro 4 sata, poleglo u zemlju, a sve nejednako tle pa papuče i senzori ne reaguju kako treba, malo malo pa nakupi kubik zemlje. Konačan skor 69,5 litara goriva, propast. Zna jako lepa za kombajn da bude zaparložena soja.Stvarno ne znam otkud ljudima to da kukuruz uništava kombajn? Kad vidim po oglasima kako naglase "kukuruz nikad radio"
Nekada se kukuruz (bar kod nas) skidao sa 25% vlage, potom mleo u silose ili najlon dzakoveStvarno ne znam otkud ljudima to da kukuruz uništava kombajn? Kad vidim po oglasima kako naglase "kukuruz nikad radio"
Ne slažem se, najsigurniji je suncokret. Pšenica ako krene sa ovim boleštinama i insektima bude totalna propast.Trenutno je zito najskuplje za proizvodnju,ima dosta ulaganja,ali i najsigurnije.
Probaj pšenicu sa 25 % vlage, da vidiš šta je gore.Nekada se kukuruz (bar kod nas) skidao sa 25% vlage, potom mleo u silose ili najlon dzakove
Takav kukuruz nije bas zgodno raditi i ide dosta sporije
Sada je milina, samo susti