nikola ilic
Član
I ja isto ali 6 redi i to jos na preklop.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@Matic @Danger
Gledajte kada pricamo o propusnoj moci, pricamo o ukupnoj masi koja udje u kombajn. Kod psenice i soje je tu losija slika u odnosu na kukuruz, jer kod kukuruza ulaze samo klipovi (poneki deo stabla, ali to je zanemarljivo). Ja znam da tucano 320 i 330 su identicni, samo je razlika u motoru (pricam za prvi tucano bez ad blue sa 200 i 250ks motorima) i jasno je da ovaj od 250ks mozes vise stisnuti da i da ce proterati masu, ali onda je limit rastur. Ispada da kod 320 modela je limit motor koliko moze mase da provuce a kod 330 rastur?
Uvek vozim 7.5 km/h. Imam novu verziju Capella sa 2 noza.
Ja sam ove godine vozio pretezno 4km/h, prosle godine 2.5-3km/h. Probao sam na jednoj njivi par metara 5.5km/h i to mi je prebrzo. Ako nekom nije mrsko da kaze kako postavljate video snimak da postavim..
@Matic
Slazem se ja sa tobom, ali vecina kombajna je to uskladjeno propusna moc i snaga motora. Nema svrhe motor od 300ks a propusna moc Zmaja. Neko je to izracunao (inzenjer - napravi te dve promeljive u korelaciji).
Uzmimo za primer Claas Tucano 320 koji je jako zastupljen kod nas poslednjih godina, sto zbog cene, sto zbog dovoljnog ucinka za srednja gazdinstva. Kolika je njemu propusna moc u sekundi, tj koji je optimalan heder kada je 10t/ha kukuruz i kada se krece 8km/h?
Nekom je i to radna,posto ima 4 brzine.