Kukuruzni adapter za kombajn

Da li neko zna kakva je razlika izmedju obicnog Conspeed adaptera i onog sa dodatkom linear u imenu

pozdrav svima,interesuje me tacne dimenzije zazora kukuruzne korpe ulaz izlaz[stelovanje] inace u pitanju je kombajn dajcfar 1300m.zahvaljujem unapred cenjenim kombajnerima.:spavam:

Čije tarupe imate ugrađene na zmajeve kukuruzne hedere i kako se kreću cene?Čisto da znam dali da kupim bez tarupa pa da ugradim ili više platim sa tarupom ili.....

Kod mene je takav kais, mislio sam da je stavljen duzi posto ne mogu vise da ubrzam uredjaj.
003.jpg

Kako ovo moze da se resi?

Na istom zmajevom adapteru, na srafu koji drzi ovu remenicu mi se otkinuoa glava , ja sam uspeo da izvadim deo navoja i da stavim drugi kraci sraf, ali to nije to , jer je originalni sraf bio duzi. Pokusavao sam da busim rupu u njemu ali je dosta tvrd materijal i ne uspevam da izbusim rupu. Kako da izvadim zadnji deo srafa koji je ostao unutra?
Slika pozajmljena od clana frenky, oznacio sam zutom strelicom gde dolazi taj sraf

Nije zapekla, kod mene je uzet pogon sa donje remenice za pogon roto secke ,pa ako se sipka kojom se regulise broj obrtaja (umesto hidraulicnog cilindra) slucajno odvije i malo olabi kais, odmah dodje do proklizavanja kaisa i privodni lanci staju.

stizanin - na gornjoj remenici ti nisu paralelne dve polutke remenice , može da dođe do "žvađanja kaiša" , grejanja i na kraju pucanja remena

Zanima me može li se kukuruz sejan na 70 raditi sa 6-rednim hederom na 75 .

Ljudi pomagajte, polako se blizi berba a meni adapter ne radi kako treba. Mozda sam i suvise cekao da iznesem problem. Radna brzina u berbi mi je svega 3 do 4 km/h, adapter ne moze da protera stabiljke izmedju valjaka kad idem brze, desava se da ih izvuce iz zemlje i adapter se zagusi i stane. Adapter je oros 4011 SA i bio je ranije na Clasu pa je prepravljen za Droningborga. Najverovatnije da mu brzina nije usaglasena pa bi trebao odraditi drugi lancanik, ali koliko zuba? Sadasnji je 20. Izmerio sam obrtaje i oni su: ulazno vratilo 900 o/min. odkidacki valjci valjci 1060 o/min, puz 150 o/min, secka 2100 o/min, transportni lanci 98 m/min. E sad dali je to sporo neznam, pa zato molim nekoga ko ima tehnicke podatke od Oros adaptera da ih iznese kako bih mogao da uporedim. Unapred zahvalan!

- - - - - - - - - -

Ljudi pomagajte, polako se blizi berba a meni adapter ne radi kako treba. Mozda sam i suvise cekao da iznesem problem. Radna brzina u berbi mi je svega 3 do 4 km/h, adapter ne moze da protera stabiljke izmedju valjaka kad idem brze, desava se da ih izvuce iz zemlje i adapter se zagusi i stane. Adapter je oros 4011 SA i bio je ranije na Clasu pa je prepravljen za Droningborga. Najverovatnije da mu brzina nije usaglasena pa bi trebao odraditi drugi lancanik, ali koliko zuba? Sadasnji je 20. Izmerio sam obrtaje i oni su: ulazno vratilo 900 o/min. odkidacki valjci valjci 1060 o/min, puz 150 o/min, secka 2100 o/min, transportni lanci 98 m/min. E sad dali je to sporo neznam, pa zato molim nekoga ko ima tehnicke podatke od Oros adaptera da ih iznese kako bih mogao da uporedim. Unapred zahvalan!

Ljudi ako imate problem sa čaporima koji vam uništavaju gume na kombajnu moj predlog rešenja su papuče za rušenje čapura, za modele : claas, geringhoff, capello... Te papuče izgledaju ovako
scan3.jpg
[/IMG]
scan2.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Ukoliko vas zanimaju dodatne informacije oko načina funkcionisanja papuča za rušenje čapura i gde ih možete nabaviti možete pozvati broj 064/193-10-19

Nazad
Vrh