Kukuruzni adapter za kombajn

Sve mi je jasno, to i mene čeka a poručio sam kod Brtke, 150 e komad za Capello adapter.Ide 5+1 tj.5 desnih i 1 leva, zbog montaže.Na Fantiniju sam imao sve desne pa jednu nisam nikad ni montirao jer mora da se rasturi cela bočna strana da bi je montirao a kada spadne lanac tokom rada samo da se ubiješ pa je napravljen kompromis.

Gledao sam jednog sto radi direktno bez adaptacije na conspeed adapteru...
tera nisko i brzo...
ima rastura solidno i cela stabljika da ispadne...
al ga zovu jer je istarupano dobro...

Jedan sam video da tera sa adapterom, postavljene ploce, secka iskljucena, kaze da se ne bi vracao da sa zitnim skida suncokret, i da je zadovoljan ovako, i transport je bitna stavka

Mi na Zmaj 143 menjamo samo lance, imamo dodatna 4 lanca sa navarenim nozevima od kose. Odsecaju lepo, desava se da prevagne cela glava napolje, desava se da tresne pa da strese malo zrna ali zivi se sa tim trenutno. Nije idealno resenje ali se prepakuje za 15 minuta. Treba raditi suncokret dok je jaci (veca vlaga) i onda su mnogo manji gubici na adapteru bar koliko sam ja ispratio za poslednjih 3-4 godine..

Mi na Geringu imamo samo lance sa nozevima...kako rade neki sa novim adapterima i kombajnima uopste se nismo stideli naseg rada.mada necemo suncokret verovatno vise usluzno ni raditi.

Radi to ok, msm zmajev adapter je tu veci problem sam po sebi nego taj princip rada. Nama je adapter dodatno ogradjen/povisen pa ide to dobro ali gledacu da sejem neke najnize hibride suncokreta jer u tim situacijama pokupi sve. Prosle godine sam imao NS Sumo (ne znam koji bese, 8005 mozda) i bio je nizeg rasta a solidan prinos je dao, ove godine sam kupio onaj NS Sumo 4xxx pa cemo videti kako ce se on pokazati..

Nama je mislim 2016 godine vro čovek sa 142 i adapterom koji je imao samo nozeve na lancima, bez ploča. Bilo je rastura, ali ne koliko sam mislio da će biti.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Када се стављају ти ланци са ножићима од косе онда је пожељно и горе у врху направити исто један контра нож. Исто се стави ножић од косе и то онда иде јако лепо.

Mi smo jednom radili sa zmajem i nozevima na lancima ali smo stavljali flah 25-30cm duzine i širine kao razmak izmedju ploca da zatvorimo taj deo (pecne se varom na par mesta, posle se iseče), a drugar je samo stavljao noz na plocu na pocetku gde pocinju rolje i naravno nozevi na lancima. Islo je odlicno. I bilo je je jako davno i nije bili da se kupe suncokret adaptacije za hedere za kao sad pa smo se snalazili

Je l gledao neko adaptere na sajmu? Kako se krecu cene?

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh