Kukuruzni adapter za kombajn

Jedna stvar dzaba sve ako radis, a ne uradis cestito i valjano, kako sebi tako i drugima, bez obzira na masinu, imam i starog Fara sa starim capelom pa uradim bolje neg mnogi, bez rastura, prosipanja, do zemlje, e sad sto ne jurim po njivi da uradim sto vise za dan, jbg mnogima sve i to ne svidja, pa kada im prelete njive, onda kukanje, te prosuo, te treba da tarupiram a samo da se odradi sto vise, terajte samo

Prva slika je iz Claasovog prospekta. Adapter je sa dodatnim tarupom i verovatno su pazili prilikom slikanja da posao bude maksimalno kvalitetno odradjen.

OLvy0nF.jpg

Druga slika je moja sa najobicnijim Capellom. Brzina UVEK 7.5 km/h nebitno dal je prinos 2t ili 10t/ha.

KjSYX2X.jpg

U to vreme kada smo kupovali adapter moj je kostao 23k a isti takav Claas samo na sklapanje nesto preko 40k. Verovatno je Claasov od kvalitetnijeg materijala ali mojih par desetina KJ kukuruza godisnje jako zadovoljava i Capello.

Adapteri renomiranih proizvodjaca posao odrade maltene isto ili sa nekom minimalnom razlikom. Jako puno zavisi od kombajnera jer ako je budala i vozi brzinom kojom bi ga i panduri kaznili zbog brze voznje nece nijedan lepo da radi.

I ne zaboravite kada uporedjujete adaptere ( ovo vazi i za kombajne ) gledajte da budu isto godiste ili barem slicno. Ako je kombajn nov dal je NH, Claas, JD ili nesto trece odradice posao jako slicno.

Claas kod nas ima prednost zbog dostupnosti rezervnih delova i zbog kasnije lakse prodaje.
E bas sam to hteo da kazem al nije me nisam razumen :)
Nemoze biti skuplji adapter od kombajna, ako su iste generacije.. vozimo kombajne iz proslog veka a kupujemo adaptere stare 10 godina ili nove pa nam skup adapter…
Ja nisam rekao da adapter moze biti dobar za malo para, ali isto to vazi i za kombajn.. mogao sam uzeti 108 91 godiste za 19.000 ja da uvezem od prvog vlasnika e tad bi adapter kostao ko i kombajn…

I kod mene capelo kupljen nov 2021 ima pogon sa jedne strane al zato sto je narucen za jd 1177 i on fabricki ima pogon sa jedne strane

Jd1177 ima pogon sa obe strane, a sve zavisi od tipa adaptera. Za zirni heder da sa leve strane je pogon, ali ako adapter ima i levi i desni pogon moguce je ubaciti takav pogon i na taj kmbajn. Dovoljan je sestougaona sipka, koja se progura sa desne na levu stranu ili obrnuto nije bitno i dobijes pogon i na levoj i desnoj strani..

Kod pogona adaptera sa obe strane imaš+dodatne kardane, lančanike, lance za održavanje...
Bespotrebno, ide i na jednu stranu.

Nazad
Vrh