Kukuruzna silaža

Cim krene da odvaja klip,ja bar tako radim a silaze imam za jos par dana i onda krecem sa siliranjem za dnevne potrebe............

Ja vise stare silaze nemam,s novom pocinjem cim uspem da nabavim silokombajn,ali i to s novom sto budem poceo bice za dnevne potrebe,imam nesto kukuruza sto je bio van poplavljenog podrucja pa je dobar i moze da se secka polako,ove godine mi komsije ne daju silokombajn na koriscenje jer oni vise ne prave,pa nece da daju da koristim.

Za silazu mi je jos rano, ja sigurno necu raditi pre 10 avgusta... inace jako sam zadovoljan za cudo bozije sa kukuruzom ove godine :)

Kako je krenulo ove godine treba se spremati za ovako ekstremne uslove :kisa:,ja sam danas trebao da pocnem da secem za jednu firmu za dnevne potrebe ali smo odlozili do ponedeljka zbog kise................

Sta li ce biti sa tom njivom??? auuuu...Srecom kod mene ima blagi jako blagi pad pa nece me to valjda zadesiti

Sijano je 10.04., siliraću FAO 520. Parcela je na brdu pa voda nije pravila posebne probleme - u stvari, pravila bi da nisam svu parcelu nisam uzduž i poprijeko prekopao sa kanalima kako bih spriječio da voda udavi kukuruz.

EDIT

Sada naravno sve te kanale treba zatrpati kako bi se moglo silirati, glavni sabirni kanal koji ide kroz sredinu parcele (gdje je razorica) je dubok od pola metra do metar. Sve ašovom radio.

Ja nisam srecom nista nisam kopao osim pasulj i to se natezem da ne kopam nego da radi traktor i prskalica, jeste da mogu mnoogo da potegnem, ali brate treba i imati kicmu kasnije, a ne lastiz..

Poceli danas,uradjeno skoro 2 kj za dnevne potrbe...............

- - - - - - - - - -

2s1kahj.jpg

IMa li neko ideju kako da siliram kukuruz koji je pao usljed oštećenja korijena načinjenog od strane diabrotice? Na parceli koju ću silirati (0.8ha) ima oko 1000-1500m2 u dvije velike oblasti i par manjih. Šta da radim sa njega, da ga nekako ispravim? Nikad mi se to nije desilo prije a siliraće se sa jednorednim silo-kombajnom.

Ja takvog iskustva nisam imao, neznam koja ti je povrsina, ali ako nije velika poseci je pa u snopove na gomili pa doteraj silokombajn i to je to, drugo mi nista ne pada napamet..

Moj prijatelju imao sam priliku da vidim takvo siliranje gazda je teo da zapali i traktor i silokombajn i njivu samo da je tela da gori pa ti zamisli kakav je onda to posao

Nazad
Vrh