Kukuruzna silaža

I kod mene se kvari više nego obično al ja znam u čemu je problem. Brzo je uzreo kukuruz i rađeno je suvlje a i krupnije nego što bi trebalo. Tako je ispalo ove godine a za sledeću se nadamo boljim uslovima.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 
Jasam prvi put ove godine koristio inokulant,silaza nikad bola i uopste se ne greje niti kvari
 
[video=youtube_share;iruC9nVpAa8]https://youtu.be/iruC9nVpAa8[/video]
Zanimljivo...baš me zanimalo kako kipuje...
 
Jel vam se greje silaza u ovim toplim danima ?? Takodje mi je nesto cudna silaza ove godine, neki drugaciji miris ima. Stoke jede bez problema, nema budji niti i iceg drugog. Ali drugaciji miris nego obicno i hoce da se greje pomalo. Isto tako je kod jednog prijatelja samo on nije stavljao nista a ja sam inokulant START standardno kao i ranije. Pomislili smo da nije mozda nesto do hibrida sto je takav miris

Da citiram svoj post skoro mesec dana posle, otkad su temp pale ispod 15 stepeni silaza se vratila u normalu. Nema ni da se greje, a i miris podseca na isti kao ranijih godina. I dalje jedu normalno kao i ranije dok se grejala. Da ne idu 12 kolica dnevno otprilike mozda bi pocela da se budja dok se grejala.
 
Koliko sam ja shvatio veličinu silaže treba prilagoditi potrošnji, npr kod mene 40 ovaca dnevno pojede 10 cm poprečno silaže koja je visoka oko 30 cm i široka oko 3,7 m, što znači za 200 dana treba mi 20m dužine itd... Mi smo pre neki dan otvorili veću jamu i nema grejanja, biće problem kad je nestane !
 
Jedva je pronađoh u snegu.
aa018b809a5cf30449bd0658bc96ae01.jpg
 
Kolege, jeste li spremili inokulant za ovu sezonu? Šta ćete koristiti ove godine? Mislim da će za jedno dve nedelje moći da se radi, mada predstojeće vrućine mogu ubrzati dosta.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Nazad
Vrh