Kukuruzna silaža

Od svih mogucih meni se svidja bas koju je tesko naci
kod tebe jos siva, svalerska...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja spremio rovove,zakacio kombaj i sve pretresao.Kako stvari stoje radicu sledece nedelje.
Ostalo mi je silaze od prosle godine,da li to samo da rasturim po rovu i onda preko da stavim sledecu,ili ovaj deo sto je ostao da ne diram nego samo da nastavim od njega nadalje. Sta mislite sta je bolje?

Ja seckam vec 10-ak dana za dnevne potrebe...
Moj jos uvek naliva zrno i nije podgoreo... Jedino je ostao manji u odnosu na proslu godinu, u pitanju je zp735. Mogu reci da me je u ovoj susi odusevio. svi kukuruzi u potesu su izgoreli sem njega. Pritom 3 ha mi je na razoranom luceristu gde i u sretnoj godini kukuruz izgori. Ne verujem da cu raditi jos 15-ak dana.

Ja ću čini mi se da krenem za 4-5 dana.Seckam već neko vreme za dnevne potrebe a vidim jutros da se menja stanje, podgoreva a zrno žuti.Sejan je komercijalni hibrid fao 490, nije silažni pa je normalno da se krene ranije u siliranje.

Ja ću čini mi se da krenem za 4-5 dana.Seckam već neko vreme za dnevne potrebe a vidim jutros da se menja stanje, podgoreva a zrno žuti.Sejan je komercijalni hibrid fao 490, nije silažni pa je normalno da se krene ranije u siliranje.
Eto i nas baca kod Novica za koji dan, samo da jos malo pretresem jaguara.

[QUOTE="Matic].Majstori za gaženje dali otkaz, dosadno im vozikanje.[/QUOTE]

Kod mene svi pomazu a majstor za gazenje je debelo placen.To je bre robijaski poso,svi sede u hladovini i cekaju a taj mucenik sam u traktoru
gazi

Послато са motorola one помоћу Тапатока

[QUOTE="Matic].Majstori za gaženje dali otkaz, dosadno im vozikanje.

Kod mene svi pomazu a majstor za gazenje je debelo placen.To je bre robijaski poso,svi sede u hladovini i cekaju a taj mucenik sam u traktoru
gazi

Послато са motorola one помоћу Тапатока
[/QUOTE]
Najveci mucenik je onaj na njivi koji silira u nekom nehumanom traktoru... Ja bi pristao i vilama da razvlacim po trencu samo da ne siliram... Pogotovu kad su ovakvi dani kao sto jesu... U 560 temperatura 90 stepeni, a napravim 40 radnih sati u dva dana..

Baća ja sam starca i tatu poslao na njivu. 😂 Starac u 577 da silira a baaba u prevozu.Nisu se žalili, jako su bili radosni.

Uslovi su katastrofalni... ovo ne pamtim.
Evo danas drugi dan, napolju 40°c neka vetrina duva a vrata i zadnje staklo skinuti zbog vrucine, puna kabina silaze, kosa puna, majica, cak sam i gace istresao...
Prasine kao u prici, pepeo se napravio 10cm ovi sa prikolicama jurcaju, podavili smo se, ceo dan duvam nos..
560 ui k'o zivotinja, po nogama pali vreo vazduh od hladnjaka, volan ne mozes drzati od vreline,ne zna se sta vise j*be.
Spasao me frizider i hladno vopi
Sutra nastavak.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh