igordulic
Član
Za gornji sloj je bitno da je najlon iz jednoga i da je pokriveno sa zemljom peskom i necim sto ce dobro istisnuti vazduh koji je ostao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ovo sve stoji sto si reko al da mi neko proda prico da nije bitno vazduh da se istisne onda vec ne mogu verovat,onda bi ljudi stavljali supe iznad silaza i nebi pokrivali najlonom uopste.spensi je napisao(la):Nije bitno da istisne zrak. Zrak se konzumira prvih dana po zatvaranju u prvoj fazi fermentacije.
Za gornji sloj je bitno dobro zatvaranje i zastita od sunca. Razlog je u velikoj temp. kojoj je izlozen gornji sloj. Temperatura u fermentaciji ne smije preci 37 - 39 °C. Ukoliko dodje do veceg zagrijavanja dolazi do stvaranja losih supstanci koje unistavaju silazu ili sjenazu.
igordulic je napisao(la):ovo sve stoji sto si reko al da mi neko proda prico da nije bitno vazduh da se istisne onda vec ne mogu verovat,onda bi ljudi stavljali supe iznad silaza i nebi pokrivali najlonom uopste.spensi je napisao(la):Nije bitno da istisne zrak. Zrak se konzumira prvih dana po zatvaranju u prvoj fazi fermentacije.
Za gornji sloj je bitno dobro zatvaranje i zastita od sunca. Razlog je u velikoj temp. kojoj je izlozen gornji sloj. Temperatura u fermentaciji ne smije preci 37 - 39 °C. Ukoliko dodje do veceg zagrijavanja dolazi do stvaranja losih supstanci koje unistavaju silazu ili sjenazu.
Post je spojen: [time]1294455355[/time]_________________________________________________
Dobre slike"VetMed".
spensi je napisao(la):Reci mi kako da istisnemo zrak na toj povrsini. Ostane zraka da i dize prvi najlon.