Kukuruz 2026

@milan11
Da,
Još imaju na telefon neku aplikaciju i preko GPS-a označavaju gde su vadili uzorak, a kad mi stigle analize pa to je smejuruja 🤣
Da znam, isli su i kod mene.. Ja sam primetio da nesto ne valja jer sam ponovio uzorkovanje na nekim parcelama od pre 4 godine i tacno se vidi da je izmesano, odnosno razlicite analize se podudaraju sad i pre 4 godine :D Tipa imam njivu gde je K nesto toksicno u 3 lepe, sad kao nije ta njiva ona je dobra a tamo neka druga je sad odjednom toksicna sa K 😂

Vrsen danas kukuruz na repi pretamburanoj, zaorano 300kg/kj 2/24/12, zatim proletos 110-120kg ureje,repa pretamburana i u dan posejano 5 maja, sortinent sta je ostalo( a sve hibridi koji su u ranijim rokovima dali vise preko 5t/kj prosek), ovaj majski presao 3t/kj, tako da kod mene nema pomisli na majsku setvu u kukuruzu. Soja predusev.
Isao i UAN 2x po tipa 40l/ha kao da dodam azot.

Kod nas polako zetva ulazi u finis. Nikad teza godina. Prinosi katastrofalni. Od 1t/ha do 3t/ha. Mi nismo dobili kisu gotov 60 dana. I to sto smo dobili u poslednjih 105 dana nije vise od 20l po kvadratu. I sad je jesenja sjetva upitna. Okolna sela su i dobila nesto mi vala nista. Misljenja sam da nam veliku stetu cine ove protivgradne stanice.

Nazad
Vrh