Kukuruz 2026

IMG-20260824-203613.jpg
Evo kako kod komsija idu ulaganja za Ha.
Na koliko smo mi ?
NIsam ni vidio to, ali to nije realni ulog, fali još puno stavki...

sad se skida jedan 9757

bice oko 15-16m po jutru

predato evo
11.8vlaga

jos slabije od prvobitne procene 14m po jutru

Poslednja izmena:
Setva sredinom aprila, prva dva papira ista parcela samo druga semenska kuca oba hibrida fao 450. Gramaza je sa 4 okrunjena klipa.

Ima jos ohoho do zetve.

R4EYuuJ.jpeg

Gtlqk72.jpeg

21-22 juna je pokislo selo i jedan deo prema susednom selu, a ovi kukuruzi su dobili samo tu kolicinu od 23 juna

Poslednja izmena:
Dobro si primijetio . Promijenio sam misljenje , covjek se uci dok.je ziv. Ali, sad sam misljenja da neznaci da ce manje azota pomoci kod ovakve suše i vreline , niti da će više azota ubrzati gorenje kukuruza , nego mi se čini da jednako prodju na istom mjestu bez obzira na azot.
Isto sam kod navodnjavanja primijetio da kod dovoljno.i viška vode ispiranje azota nije ni priblizno isto zavisno od tipa zemlje . Na tezim nepropusnim zemljama zalivanje se u ovakvim godinama moze raditi i u velikim normama vode,nece otici azot , a u propusnim ako damo mnogo vode , ode i azot.Da sad vidim , kod ovih paklenih uslova azot nemoze ni pomoci ni odmoci

Kod nas se rade kukuruzi vec 3-4dana,prinosi katastrofa od 1-2,5t kj. Vecinom su prinosi oko 2t.I to vlage ispod jusa. Kvalitet zrna ocajan,da losije ne moze biti.

Nazad
Vrh