Kukuruz 2026

Pišite vreme setve i način đubrenja da može nešto i da se nauči za ubuduće. Ovako postovi baš i nisu od neke pomoći.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Nešto kukuruza je sejano 09.04. a ostalo od 14.04.-17.04. Ne znam tačno kad su ove dve parcele posejane al mislim da su 15.04. Dkc nađubren sa 200kg/kj uree predsetveno a pionir 150kg/kj uree predsetveno.

Šta se može naučiti, kakva nauka tu ima, šta god uradio Bogoljub nije zalio i tu se priča završila. Kakav god način obrade da je bio, đubrenja, imam i oranog i podrivanog i spremanog jednom i dva puta pred setvu, isti k. Definitivno se najviše isplatio suncokret iako je i on katastrofalan bio, on možda pokrije trošak proizvodnje na svojoj zemlji, možda izađemo tu na 0.

Šta se može naučiti, kakva nauka tu ima, šta god uradio Bogoljub nije zalio i tu se priča završila.
O tome pričam, velike razlike u kukuruzima (njiva pored njive), od par 100tinak kg do 5t/kj ima razlike. Bogoljub je isto zalio obe njive.

Gde ti vide 5t po kj? Ja napisao da je na 2kj gde je bila detelina odokativno bilo preko 4t, što može biti 2t ili nešto jače po kj.
Evo ovde:
Fotografije su od pre mesec dana, danas to drugačije izgleda.
Taj zeleni sa fotografije tada, danas je kukuruz 5+ t/kj.
Totalno bez đubriva predsetveno, i nije žureno sa setvom.
Za one kukuruze okolo šta da se kaže, valjda će biti za seme...
Dalje neću da pišem pošto neistomišljenici ima da me iznapušavaju samo ima da zvoni.

6f60014f06fe5952147df7ce922df432.jpg
c9810ec588211bbbea57fa9991a37308.jpg

Nazad
Vrh