Kukuruz 2026

Setva 27.april, 300 kg Ureje predsetveno plus 200 kg NPK i 20 kg yara super start kroz depozitore u setvi.

Pioneer 0260
s5IZeL5.jpeg

RYyohAW.jpeg

Pioneer 0710
Scj8GEp.jpeg

PPKSBY5.jpeg

rpgfQwU.jpeg

zc7oLqQ.jpeg

Dekalb 5092
U5wiijR.jpeg

6UvqgzO.jpeg

65YZAPn.jpeg

Dekalb 5075
lUFbjAC.jpeg

T10FwnB.jpeg

OwXRKRB.jpeg

P8FkpQJ.jpeg

Prošle godine sam ga imao na brdu 1 tonu po hektaru, i u dolini preko 9 tona. Udaljenost 2 km vazdusnom linijom, razlika u nadmorkoj visini 200 metara, a sejani u dva dana razlike.

Prošle godine sam ga imao na brdu 1 tonu po hektaru, i u dolini preko 9 tona. Udaljenost 2 km vazdusnom linijom, razlika u nadmorkoj visini 200 metara, a sejani u dva dana razlike.
pa svaki hibrid je dobar o tome se radi
naravno da o potencijalu ni priblizno nisu isti ali ovde ce jedan NS hibrid naprimer kraj kanala ove godine da sasije i dekalb i pionir i sufle i ostale "dobre" kuce

imao ga i ja pa je bio krezav skroz al dao mislim nesto ispod 2t po jutru(tipa 1.7),al imao svaki klip ako se dobro secam

darko sklanjaj te sike odavde ako ćeš već nešto da kačiš slkaj neke jadnike što su izgoreli jer je trenutno suša pa shodno tome tako se i ponašaj i ne zameri 😄

Ovo nevreme ne moze da se nazove sušom nikako ... adekvatan naziv bi bio isključivo i samo elementarna nepogoda! Kod nas još uvek ima na 20 -30 cm vlage u zemlji,a kukuruz je izgorao za 3 dana izmedju ostalih i moja parcela koja je bila pod sistemom za navodnjevanje.Spaljen kukuruz za 3 dana... Povrće gori koje se zaliva 2x dnevno.

Po meni ko u narednim godinama bude sejao ispod 24 cm taj je veliki kockar. Nikad se ne boj čestog žita i retkog kukuruza govorili su stariji.
Ne treba ići previše retko, iz razloga što može nešto sklop da razredi pa da u žetvi imaš 45,000 biljaka a na tom sklopu prinosa nema sa fao 300-400 grupom koju uglavnom sada svi sejemo, drugo kada je redak usev hoće i sirak da probije do žetve.
Ovo važi još više i za suncokret, kojeg makazar i zec obavezno prorede !
Seme je skupo i slažem se da ne treba ići kod kukuruza gušće od 22,5-23,5 cm zavisno od broja rupa na ploči ...

Kazu nekad susa pa kuruz podgoreva a sad brze gori od gore nego od dole pre mesec dana se videle opekotine po gornjem liscu kad je bio prethodni vreli talas, em sto je toplo vrelo al i neko zracenje sunca za ne izdrzati, nocas oko 10 sati 30 stepeni pocele i vrele noci

kad su krenuli semenari sa tom pričom i tim sklopovima na 18cm 19 cm za kukuruz svi smo progutali , daj samo semena sipaj i da se seje jel bože moj ako ne ispoštuješ nećeš imati ništa. Pa je došla.2012 gde sve bilo jalovo pa se onda samo niz nastavio 2017 pa na ovamo i sad smo došli do te faze da od njega ni na 30 cm nema ništa.Kukuruz gubi bitku i polako silazi sa ove naše pozornice.Kod mene možda još nešto ga bude sledeće godine ali svakako na dalje mu sledi brisanje iz setvene strukture.

kad su krenuli semenari sa tom pričom i tim sklopovima na 18cm 19 cm za kukuruz svi smo progutali , daj samo semena sipaj i da se seje jel bože moj ako ne ispoštuješ nećeš imati ništa. Pa je došla.2012 gde sve bilo jalovo pa se onda samo niz nastavio 2017 pa na ovamo i sad smo došli do te faze da od njega ni na 30 cm nema ništa.Kukuruz gubi bitku i polako silazi sa ove naše pozornice.Kod mene možda još nešto ga bude sledeće godine ali svakako na dalje mu sledi brisanje iz setvene strukture.
i opet prica bzv

pa jesu semenari sad krivi sto je susa i sto nece roditi ni na 30cm

dja malo realnosti pisite
naravno da je tih godina onaj ko je sejao(sadio :)) na 18 ili 19 imao vise nego onaj na 24 i to poprilicno se znala razlika i po 2 tone po jutru,neko 5t neko 7t

e sad stose okrenulo to da vise nista ne pomaze,dal retka,srednja ili gusta to je totalno drugo

sta sad da ti semenar kaze gotovo je susa je idi na 30cm ono se okisi bas kad treba 5 dobrih kisa i ti popusis lagano 3t po jutru zbog sklopa,aj ti sad znaj da nece to biti tako

vidis da u nekim krajevima i ove da ce ici lagano 6t po jutru bez greske

i opet prica bzv

naravno da je tih godina onaj ko je sejao(sadio :)) na 18 ili 19 imao vise nego onaj na 24 i to poprilicno se znala razlika i po 2 tone po jutru,neko 5t neko 7t

e sad stose okrenulo to da vise nista ne pomaze,dal retka,srednja ili gusta to je totalno drugo

sta sad da ti semenar kaze gotovo je susa je idi na 30cm ono se okisi bas kad treba 5 dobrih kisa i ti popusis lagano 3t po jutru zbog sklopa,aj ti sad znaj da nece to biti tako

Nikad razlika nije bila tonama da se meri po kj. Par stotina kg i to je to, kad godina opali.
Zadnja takva godina je bila 2014 sećam se!
Zadnjih godina ređi sklop pravi razliku između 2-3 tone po kj i tarupanja.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nikad razlika nije bila tonama da se meri po kj. Par stotina kg i to je to, kad godina opali.
Zadnja takva godina je bila 2014 sećam se!
Zadnjih godina ređi sklop pravi razliku između 2-3 tone po kj i tarupanja.
razlika na 25cm i na 18cm razlika u doborj godini pre sad vec 10godina i vise znala je da da 2 t razlike

stotine kila(200-300) koje spominjes i sad imas u ovim bezvenim susnim

sad cu da se provozam do jednih koji su greskom stavljeni na 16cm umesto na 25cm ove godine da slikam
donekle se moze nazvati dolska zemlja

Prošle godine prvu njivu sam posejao greškom na nekih 15-16 cm, i ni cakur nije bilo tamo. Dok je na 26 cm bilo i preko 5 tona po kj na nekim njivama.

Ja sam bio klinac ali se sećam da je ćale sa iste površine godinama punio ambar u dvorištu još jedan manji, punili šupu plus pabirci, ali nije se tada prskalo dva špartanja i dva kopanja i prihrana u špartači a nije sejao ispod 26 i sejani domaći hibridi. I da napomenem kukuruz u mono kulturi decenijama. Slažem se da je i klima bila drugačija.

i opet prica bzv

nije istina da je na 19cm rod bolji ima ko je radio ogled i pokazalo se da redji sklop uvek da bolji rezultat i u boljim godinama to je čista laž i propaganda.Što nisu izašli na teren da malo vide tu njihovu famoznu genetiku 2012 i 2017 godine pa i ovih godina sad poslednjih.Imalo se svašta videti i zapaziti ,bitna je priča i samo da se proda a posle kako bude biće. Kao i sve ostale gluposti sa njihovog menija, izmedju ostalog i ovo za repelent i ptice a taj kukuruz ove godine urnisale vrane i golubovi.Parazitiraju oni svi na našoj muci i grbači nikad više ponuda semenske robe i hibrida koji za ovih par dana će svi izgledati isto.

Poslednja izmena:
nije istina da je na 19cm rod bolji ima ko je radio ogled i pokazalo se da redji sklop uvek da bolji rezultat i u boljim godinama to je čista laž i propaganda.Što nisu izašli na teren da malo vide tu njihovu famoznu genetiku 2012 i 2017 godine pa i ovih godina sad poslednjih.Imalo se svašta videti i zapaziti ,bitna je priča i samo da se proda a posle kako bude biće. Kao i sve ostale gluposti sa njihovog menija, izmedju ostalog i ovo za repelet a taj kukuruz ove godine urnisale vrane i golubovi.Parazitiraju oni svi na našoj muci i grbači nikad više ponuda semenske robe i hibrida koji ovih dana goru i uskoro će svi izgledati isto
ok sto kaze matic svako veruje u svoju pricu
ja znam sta je bilo kod nas i kakvi su ocigledne bile razlike u rodu na razmaku u sklopu
i pricam o pre 10 i vise godina a ne od 2017 naprimer

a o ovome sto pricas reperenti i to,sve je to ok samo stavi jacu dozu nego sto oni kazu i videces razliku,to pisem vec odavno i oko hemije za kukuruz itd

parazita,gamadi i ostali komedija nikad vise od kad se zabranilo palenje,al to sad opet posebna tema
dize se humus ovo ono a nama prinosi sve manji i manji

kad se to prskalo kukuruziste od bauljara u zitu? ne ovratine,nego sve moras...u sredini njive bauljar pojede motiku zemlje
bitno da se zaorava sve,dize se kalijum 3pm i ostalo....samo imas ovih kretena sto zapale pa bez....teska tema to

Čini mi se da neko ovde piše samo da bi imao što više poruka, 🤔 ubeđujemo se da je gušća setva bolja kada ima kiše a treba prebrojati koliko je u zadnjih 10 godina bilo takvih. Pročitao sam da je u Kikindi ovo šesta godina za redom koja je katastrofa e sad treba njih pitati šta je realnije sejati na 19 ili 24 26. Pa 55000 biljka po hektaru i 75 000 nije isto sa padavinama od 100 litara ukupno kada je baš baš potrebno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh