Kukuruz 2026

Pitanje za agronome i one koji dobro poznaju kukuruz: Šta se dešava sa biljkama kao na Mikijevoj slici koje su izbacile dve lutke ako ponestane vlage ili budu one preterano visoke temperature? Da li kukuruz u borbi sa sušom samo abortira jedan klip a drugi čuva i razvija, ili se odrazi na oba klipa istivremeno pa onda bude slabiji rod nego da je terao samo jedan klip?

Bio sad da obidjem kukuruz, sejan na 22 sve, sejao sam 5075 i 5092 dkc, zelena cela stabljika i par klipova sam zaljustio oprasen 100% svako zrno. Valjda ce napokon da rodi kukuruz posle xy susnih i losih godina.
Za sad ako padne jos jedno dve lepe kise u julu bice po mojoj proceni bar 5 tona po kj...
Nemoj da ceniš molim te, lepo je biti optimista ali ajde prinose da pišemo posle kombajna. Eno naš vrhovni poglavica procenio pre neki dan samo da izbaksuzira i iznervira narod. Reče biće 50% više od ništa što smo imali prošle godine.

Pitanje za agronome i one koji dobro poznaju kukuruz: Šta se dešava sa biljkama kao na Mikijevoj slici koje su izbacile dve lutke ako ponestane vlage ili budu one preterano visoke temperature? Da li kukuruz u borbi sa sušom samo abortira jedan klip a drugi čuva i razvija, ili se odrazi na oba klipa istivremeno pa onda bude slabiji rod nego da je terao samo jedan klip?
Nisam agronom ni stručnjak, baš tako dukej jedan klip će odbaciti da bi uspeo da obezbedi nastavak svoje vrste.

Nazad
Vrh