Kukuruz 2026

Izgleda treba krenuti u setvu od 20.marta pa kako bude.
ja ove godine probao rana setva ak se dobro secam 21 mart pa srednja i kasna setva.ranu presejao 80% ostavio samo jedan deo da vidim kolki ce prinos biti pored ostalih.ranu potukao mraz.najbolji sklop na kasnoj i lepo ravnomeran al ce ga verovatno ova susa isto unistit

Izgleda treba krenuti u setvu od 20.marta pa kako bude.

Kod nas kruži priča, ili možda čak i legenda, da je jedan mali zemljoradnik sa par jutara pitao nekog veleposednika kad je najbolje sejati kukuruze. Parafraziraću jer ne znam baš najbolje kako ide priča (al' je na kraju Srbin ispao najpametniji i sve ih je nadmudrio... :osmeh: ): pita ga gazda koliko ti imaš da seješ, ovaj mu odgovori za jedan dan sve gotovo. Onda mu gazda na to kaže ti ćeš teško ubosti najbolji datum, ja imam da sejem više od mesec dana pa će valda neki od tih kukuruza upasti u najbolji termin.

Počeo je da metliči P 9398 , dok kod Dkc 5092 nema još metlice, rana setva. Palo je oko 35 litara/m2 kiše blato je izmedju redova, Koliko god toplo da bude za P 9398 mislim da brige nema ..
Kod mene je u ponedeljak palo 20 litara i večeras sam bio da vidim useve i u redovima je suvo, tj. tek se u ponekoj dolji malo crni zemlja. Popila zemlja sve...

Dukej da li si siguran da je baš palo 20 l u kukuruzu? Kod mene je pre neki dan palo 9 l, 200 metara istočno od mene je bilo samo 5 litara, a 500 m zapadno čak 18 l. Na severozapadnom delu sela kažu da je bilo preko 30 l. Tako da je to sve lutrija i nejednako raspoređeno.

Nazad
Vrh