Kukuruz 2026

Jel hirošima tj. standardna hemija može na ultra hibrid?

Шта сте се стисли пишите!Знам да има људи који су рано сејали?
Код мене су почели 23,03 са сетвом лепо је никао али требало је скоро 20 дана да никне. За сада лепо изгледају видећемо у наредном периоду.

3 stepena jutros, ima da bude lumun žut onaj što je napolju. Tih 3 stepena napravi štete kukuruzu 3x vise nego onih 40 u julu.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ми смо наше кукуруза сејали 17 и 18 фали му дан,два да изникне. Сунцокрет већ излази на редове таман ово захлађење да га бар бубетине оставе на миру.

Ma kako da ne... Pretera ga.
Svako ima pravo na svoje mišljenje.....
Evo unapred ću ti reći sta se desi sa takvim kukuruzima: sa prvim većim temperaturama počinju da podgorevaju, i vrlo brzo skroz postanu beli i ostanu jalove biljke. Dok ako nisi primetio kukuruzi posejani u toplu zemlju koje ne zakači tako hladno vreme ostaju zeleni maltene celo leto do jeseni i koliko toliko bude klipova, uglavnom klipova bude!
Napravi sebi jedan ogled pa se čujemo na jesen.....

Poslednja izmena:
Енергија клијања клица крене стане...не може бити исто као кад крене и не стаје од стављања у земљу.Није исто кад ниче 20 дана и 10.

Grunt, ja pišem o niknutim kukuruzima.
I kolega je napisao o hladnoći za niknute kukuruze.
Slažem se ja da nije isto kad niče 20 i 10 dana.

Ja sam polovinu tek posejao, polovina je u dzaku. Ide odmah čim prosuši.

Grunt, ja pišem o niknutim kukuruzima.
I kolega je napisao o hladnoći za niknute kukuruze.
Slažem se ja da nije isto kad niče 20 i 10 dana.

Ja sam polovinu tek posejao, polovina je u dzaku. Ide odmah čim prosuši.
Ti niknuti će sada da stoje tako žuti barem 10 dana, neće ni da mrdnu. A od ponedeljka sledi novo zahlađenje....

Prošle godine je nikao za 8 dana i znamo rezultate žetve a predprošle ga je mraz u drugom-trećem peru dobro obeleo a rezultati žetve bili odlični. Tako da za bilo kakve prognoze eventualnih prinosa je prerano.

I po tebi kada krene vreo talas ti će da izgoru odmah, a oni sejani u maju ima da se zelene do oktobra...
Kao što rekoh, napravi ogled pa se čujemo na jesen...
@sasamatic kod mene rezultati bili zadovoljavajući i prošle i predprosle godine....
Evo nekih prošlovodišnjih kukuruza

Poslednja izmena:
Svakako oni posejani mesec dana ranije pocnu ranije da gore, to je normalno jer im stize vreme zrenja ranije.. Sto se datuma setve tice, u poslednje 2 godine je bilo 2 razlicite situacije, jedne godine bolja rana setva a druge kasna, sto ce reci kako god se okrenes du*e ti pozadi..

Ко може да сједи и чека дочекаће чијепо вријеме
Кога чека други посао ријешаваће сјетву па како буде...

Nazad
Vrh