Truya 86
Član
Povrsine povecavam sa sadasnjh 50 na 60%.Sledece godine bez psenice u plodoredu.Resto suncokret i soja.Sto se semenskih kuca tice ostajem veran kao i do sad Pioneer i KWS.Ove godine sam imao na jednoj parceli Syngentin ogled i do kraja na oko je obecavao bolje prinose spram ove druge 2 sem.kuce.Ipak posle skidanja useva prevaga je ostala na gore spomenute.
Sto se KWS-as tice u toj grupi zrenja imas Lauro,no s njim nemam iskustva.Posle njega sledeci je Adonisio fao330, koji sam imao u setvenoj strukturi,u sustini ok hibrid mozda za nijansu losiji po pitanju otpustanja vlage spram pionira istih fao grupa.
Kod mene p9911 i ove godine standardno dobar nisam primetio da je losiji nego predhodnih godina.Dok recimo P0710 bio od starta nesto kilav,nikakav ostao bas dosta nizak i sa sitnom stabljikom.Ipak na kraju mi je bio najprinosniji sa nekih 7-8t/ha.Vidim niste zadovoljni sa dkc-kakvi ste sa pionirom bili ove godine?rekao bih da su nesto muljali sa 9911,posto ga navodno izbacuju iz asortimana.zvali da prijavimo da nesto sa njim od pocetka ne valja,zaostajao je uvek,neveseo zut(a sejan uz jos par hibrida na jednoj njivi,koji su bili ok)-nisu se uopste udostojili da dodju.
P9241 za mene licno najbolji rani pionirov hibrid koji sam sejao.Nazalost kod nas na trzistu ga nema vec 2 god.Njegova zamena je P9300.Ipak po meni 9241 je bio bolji hibrid.Sijem vec 7-8 godina najvise P9241 ali nekako je postao osjetljiv u fazi 4-5 lista kad dobije ljubicastu boju, desava se da biljke uginu, onda to vuce sa sobom los sklop i posledicno nizak prinos
Ima li neko ideju sta bih mogao probati od Pionira do fao 300 ili neku drugu sjemensku kucu koja jednako dobro otpusta vlagu, dkc nije opcija, kakvo je stanje sa KVS-om?
Sto se KWS-as tice u toj grupi zrenja imas Lauro,no s njim nemam iskustva.Posle njega sledeci je Adonisio fao330, koji sam imao u setvenoj strukturi,u sustini ok hibrid mozda za nijansu losiji po pitanju otpustanja vlage spram pionira istih fao grupa.