Kukuruz 2026

Kad su visoke temperature u septembru skidam uveče kasno ili noću. Preko dana po velikoj vrućini, žetva i kipanje kod kuće ni slučajno.
mozes kod tebe tako kad ti i dalje u kraj septembra kukuruz 17 vlage gotovo

sta mi ovde sa 1000 jutara da skidamo ujutru i uvece,kada nam sad kukukuz 14vlage
pa u redu bi bila vrsidba,stigli bi do bozic bate

opet kazem nista negativno

Kod nas beru,i u okolini isto,u zrno jos ne, vrv jer se skida suncokret jos uvek.Ovi sto beru su zakasnili po meni,moglo je to puno ranije.
kod nas ni ove godine nista od branja
bar ja nisam cuo ni video
mozda gresim

haos sto se toga tice

mozes kod tebe tako kad ti i dalje u kraj septembra kukuruz 17 vlage gotovo

sta mi ovde sa 1000 jutara da skidamo ujutru i uvece,kada nam sad kukukuz 14vlage
pa u redu bi bila vrsidba,stigli bi do bozic bate

opet kazem nista negativno

kod nas ni ove godine nista od branja
bar ja nisam cuo ni video
mozda gresim

haos sto se toga tice
A ti imas 1000 jutara

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

To svaka godina ista poput ove kod vas?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Svaka godina prica za sebe.
Ono što je jedino isto skoro svake godine je to da aprilska setva pobedjuje majsku.
Samo prosle godine nije bio slučaj. U celom mesecu aprilu samo dva dana je moglo da se uđe u njive. Imali smo ogromne kiše.

Lule samo navodi primer da neko ko ima 1000kj ne može birati kad da skida kukuruz.
Mada, možda je gore onome ko ima 100kj, jer taj nema kompletno skladište tj nema mogućnost eleviranja sas ventilator pa vrše i kipa uglavnom odmah. Ja lično gledam da pravim male pauze pa prikolicu od 9-10t ispustim na par puta ako me kombajner ne juri, a neće ni ove godine po svoj prilici.

Lule samo mlati praznu slamu I vodi tudje brige

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh