Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Realna cifra, kod pojedinih više košta posejati jutro kukuruza nego jutro lubenica.Citam ovo i primecujem 3x vestacko djubrivo, da ne mislite mozda da ste preterali malo sa njim i da je samim tim i smanjen prinos jer je bilo previse hrane a bez padavina?
Isti dan sam sejao DKC 5075, bacio sam samo u jesen 175kg/ha 3x16 i imao oko 5t po ha.
Moj ulog u kukuruzu sa arendom je malo vise od 100 hiljada/ha. (Ne placam usluge)
To je tema koja se svake godine potegne i ide u nedogled. Osnovna postavka je da li se na svojoj zemlji treba računati i trošak arende, jer bi je u suprotnom ovako mogli izdati i dobiti bar novac za tu arendu...Zato je najbolje da se ne širi priča.Ja se izvinjavam ali kako izgubljena arenda?
Tako radim, u jesen 250 kg 6:24:12 pred setvu 200 kg Urea i u špartač 150 kg KAN, sve po hektaru. Da li je puno, pitanje je...Citam ovo i primecujem 3x vestacko djubrivo, da ne mislite mozda da ste preterali malo sa njim i da je samim tim i smanjen prinos jer je bilo previse hrane a bez padavina?
Isti dan sam sejao DKC 5075, bacio sam samo u jesen 175kg/ha 3x16 i imao oko 5t po ha.
Moj ulog u kukuruzu sa arendom je malo vise od 100 hiljada/ha. (Ne placam usluge)
Ako je izdaš (zemlju) onda nemaš ulaganje u nju, tj. onda nemaš nikakvo računanje jer nisi ni radio proizvodnju na toj zemlji... Ako je ne izdaš već je sam radiš, trošak arende ne postoji i ne može ulaziti u računicu...To je tema koja se svake godine potegne i ide u nedogled. Osnovna postavka je da li se na svojoj zemlji treba računati i trošak arende, jer bi je u suprotnom ovako mogli izdati i dobiti bar novac za tu arendu...Zato je najbolje da se ne širi priča.
Na to sam i mislio, to je cirka 600kg djubriva po hektaru, oko 40.000 dinara, previse ulozeno za taj prinos.Tako radim, u jesen 250 kg 6:24:12 pred setvu 200 kg Urea i u špartač 150 kg KAN, sve po hektaru. Da li je puno, pitanje je...
Mene izlazi hektar kukuruza ( deo poskova ja radim i računam utrošak nafte a deo poslova su čiste usluge) oko 125.000. Sa arendom bi to bilo oko 155.000 dinara.Uračunati su svi troškovi, od poreza, delova, ulja....
Ako je izdas zaradio si 250E po kj, ako je radis u gubitku si bar 700E po kj, a ti racunaj kako hoces,Ako je izdaš (zemlju) onda nemaš ulaganje u nju, tj. onda nemaš nikakvo računanje jer nisi ni radio proizvodnju na toj zemlji... Ako je ne izdaš već je sam radiš, trošak arende ne postoji i ne može ulaziti u računicu...
Ako se u trošak računaju plaćene usluge trećih lica da li bi trebalo računati i svoje utrošeno vreme i rad ?Ako je izdas zaradio si 250E po kj, ako je radis u gubitku si bar 700E po kj, a ti racunaj kako hoces,
Da komsija. Pouka za druge zato tako i pisem. Mozda ce nekome znaciti.To kazes sad kad te zadesila bolest
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока