P uvek moze jos.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malo lista?Nisu. Trava pravi humus jer svake godine trune daleko vise materije nego ono malo lista sto opadne .
Pa bitno je da mu padne kisa u pravo vreme bez obzira kad je sejanAjde neka mi neko objasni sledeće a tiče se roka setve:
Pošto tvrdite da samo padavine su bitne ništa drugo, kako to da kukuruz pored kukuruza koji je posejan u razmaku od 15 dana, onaj posejan 15 aprila je izgoreo skroz još pre mesec dana i ostao jalov a drugi posejan dan-2 pre prvog maja još uvek zelen i ima klipove kao pivska flaša?
Zajedno su stajali rame uz rame na svakom toplotnom talasu i zajedno kisli, ista agrotehnika primenjena, ipak razlika je ogromna.
Neko reče da onaj ranije sejani izbegne vrućine i iskoristi bolje vlagu dok ne zasuši, samim tim bolje rodi?
Prošle godine sam imao solidne kukuruze, i ove godine imam solidne kukuruze, rok setve isti-kraj aprila.
Dok drugar prošle godine imao isto solidne kukuruze, a ove godine neće imati ni za leba da kupi od kukuruza. Kod njega setva početak aprila, i prošle i ove godine.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Sve je to do agrotehnike!Tako je kako je. Ocekujem 5t/kj prosek.
pionirP uvek moze jos.
akumulacija vlage prije vegetacije i sjetve totalno nebitna stvarOnaj zeleni kukuruz u toku vegetacije nije dobio 10 litara ukupno kise , to i meni nema logike da kukuruz bude dobar , ali tako je. Klipovi su puni i zrna nalivena.
Pada kiša?i ona omiljena stvar na slovo P.![]()
F? Ma niiiije..... Treba ga saslušati ali ne nužno i poslušati. Po meni.da je teski prevaratnt
I ovi oko njega su imali istu akumulaciju vlage samo sijani 30 dana prije a nece dati takav prinos.akumulacija vlage prije vegetacije i sjetve totalno nebitna stvar
p.s sva sreća za nas pa je bitna jako jer mi bi onda u ovom širem području odavno kukuruz gledali samo na slikama![]()
javi kilazuPionir onako, ZP ga se ne pladi. Njive deli kanal pionir dobio bolju njivu iako ih samo kanal deli, ali ima par lepih pa par jako sitnih.