emigrant
Član
A šta ide umesto kukuruza?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije to baš tako jednostavno kao što izgledaPsenica, jecam, suncokret, valjalo bi i repica. Bolje da rodi nesto nego nista
Kod nas zadnjih 3-4 godine kukuruz sejemo samo mi stocari za silazu u celom ataru nema vise od 50 jutara.Verujem da za 10 godina nece biti vise kukuruza u ataru juznog banata. ..
Ima isto posla kao kod suncokreta. Samo nema tanjiranje, ili seckanje nakon žetve. Sve ostalo, po broju operacija, je isto.Kod kukuruza ima najmanje posla ali je ogroman rizik.Kako bude biće.
Ako imas struju i povracaj od drzave isplati se .Jel radio neko kap po kap u kukuruzu i da li je to isplativo. Mislim na trake ne creva dubinska jer je kod nas problem plitak sloj plodne hemlje od 17-40cm max sve ispod je glina teška.
A sta radis u suncokretu,bajes mu@parcanin Šta je isto?Posejem, poprskam i više ne ulazim u njega dok ne bude za vršaj ili silažu.
Kod mene bas naprotiv bolje se drzi kws nego pionner i dkc, ali videcemo sta ce biti na krajutaj kws nije nikakav u ovakvim uslovima doduše nisu ni drugi mnogo bolji ali on ubedljivo najlošije izgleda
Da si ga zagrnuo bolji bi bili kukuruzi, duze mu drzi vlagu kad je zagrnutSamo ako je jedno prskanje, ja radim uglavnom dva puta. I špartanje i u suncokretu i u kukuruzu. Zagrtanje i ne pominjem, mislim da je davno prevaziđeno kao operacija.
Ameri tvrde da ima vise stete od koristi od zagrtanja kukuruza, zracni korijen gubi funkciju , biljka spusta rosu i male kolicine oborina na njega.Da si ga zagrnuo bolji bi bili kukuruzi, duze mu drzi vlagu kad je zagrnut
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока