Kukuruz 2025

Danas sam namestio najzad sistem za zalivanje. Ide kap po kap na nekih 80 ari za probu. Kukuruz je pred metlicenje. Jeste se malo potalio sa donjim listovima. Veceras pustam pumpu na struju i radice do ujutru. Bas da vidim kako i koliko ce natopiti.
Jel svaki drugi red ide crevo ili kako?

2023 kukuruz od 6 do 8+t/k.j.Agrotehnika 120 kg mesanog i 120 kg/k.j Uree i kiša kada god je trebalo.Sejan P0164 greskom na 16 umesto na 19 cm. 😱 Da sam bacio po 500 kg od oba imao bi garant vagon po jutru po nekima.Ne biva to baš tako, kockice treba da se slože.
Godisnji prosek 12 tona po hektaru,komsija do mene samo nas sklad deli nekih 9 tona.
Ista zemlja isti vremenski uticaji,isti kombajn vrse.
Zasto je to tako ako mozes da mi objasnis.
Ja imam neko misljenje,al vise nisam siguran da li je ispravno.

Farmer II da svaki drugi red. Nadam se da ce uspeti da se oprasi i da formira dobre klipove. Ova godina je proba pa cu videti sve sta i kako.

@Gastabajter Isti hibridi, isti sklop, predusev, vreme setve...a zemlja da može biti ista hmm , isto kao i što dve različite kuće nikada ne mogu živeti i biti isto.
Kiša je osnov a ostalo su dodaci ishrani.

Evo slike od prošle godine, 4juli,kukuruz je bio u top stanju, obećavao je preko 10tona najmanje, od tada više kiša nije pala, kukuruz je izgoreo, nije imalo više od 3tone po hektaru. A šta očekivati sada, još nije 4jul,kukuruz je duplo manji, zemlja ispucala, situacija je katastrofalna. Samo čudo da se desi pa da juli bude hladniji sa padavanima a to je naučna fantastika i druga opcija je nula. Bez i jednog klipa.

Trenutno stanje p9911 sta ovde ocekivati
Pokositi i sakupiti za stoku
Da dodam ova njiva od 48ari nikada nije bila bez roda minimalno je davala 1500kg kukuruza, sada ce biti ali u balama kada se pokosi i pokupi
IMG-2957.jpg

Poslednja izmena:
Ma kakav rod kukuruz do grudi, ramena.Izbaca metlicu.Nece imati za rucna kolica.

Ko je kasnije sejao do kolena je, na toj visini ostao.

Nazad
Vrh