Kukuruz 2025

Nema ni kod nas tih prinosa mnogo,posto ne sejem kukuruz na najboljoj zemlji,tu ide soja,nisam imao tih prinosa ne pamtim.

Ala je pržilo i duvalo jutros, znači izgoreo sam kao licna. Poliven kuruz u zadnji čas, izgleda da će da ode min 150e na zalivanje dizelom ove godine. Doza 40l po metru drugi put, p0217.
PANO-20250630-084458.jpg

Temperatura da ne pređe 30 stepeni i kiša 15tak litara nedeljno. I eto ti full agrotehnike.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

I 200 je malo_Obično zaorem 300 kg a ako je povoljna cena đubriva i imam para onda ponekad zaorem i 400 kg/ha NPK u jesen.
I treba obratiti pažnju na hibride koji se seju.

Prinos zavisi od mnogo faktora, pre svega vremenski uslovi pa tek dolazi na naplatu ostalo, sada su ovde već završili svi kukuruzi koji su travni, tu je gotovo. Znači agrotehnika, parcela, klasa zemlje, pozicija parcele, svaki detalj igra ulogu. Ja sam imao preko 13 tona pre nekih 15godina, bacio sam samo kan dva puta, kukuruz je razbio te godine. Ali kiša je pala kada je trebala, sve je odradjeno odlično, djubrivo malo manje nego inače ali to nije presudilo. Ove godine neće pomoći ni šepler djubriva po hektaru.

Nazad
Vrh