Kukuruz 2025

Ti iz krajnosti u krajnost bez razmisljanja!
Kao prvo po tvojim pricama i slikama tvom kukuruzu ne fali za sad ni dlaka na glavi u odnosu na 90% ostalih!
Da bi sad zakljucio kako zrna nece biti osim tuluzine!
Pa za sada tuluzine ima, zrno je još daleko.
Imao sam 2012te kukuruze kao gora visoke a na njima nije bilo klipa za ubrati.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ako se nastavi ovako nema šanse da kukuruz bude ispod 25dinara a može biti i 50 neće imati šta da otkupe. Biće možda 20%od ukupne površine nekog prinosa ali za 15 dana biće kraj kukuruzu ako, kod mene već ima gotovih a ovi najbolji mogu da izdrže još 10dana i to je kraj. 2007 je jedina godina koju sam upamtio a da nije bilo nekog roda a ova će biti bez ičeg. Pa da vidimo ko će moći da kupi kukuruz na 17 dinara za svoje potrebe, ne verujem da će u apoteci prodavati za male pare. Sada je preko 30dinara.
Pitanje hoce bit uopce 25 dinara bez pdva a kamoli jace od tog.... Uvoz iz Brazila Ukrajine itd ce raditi punom parom

A vid ovaj scenario ako ne rodi ili minimalno rodi miško i ekipa prvo natuku cenu kukuruza na 30 35 din jer ga nema i ne moraju da plate pa onda sunckret i soja ako puknu isto dignu cene, e sad to sve podigne cene sacme da bi sve to diglo cenu gotove stocne hrane e onda ekipa ovo jeftino zito nas jecam i uvezu od komsija da ih spasu krknu u gotovu hranu dok ne stigne kukuruz iz ukrajine onda ce od njih ako ne presusi dunav. Tu ce ekipa da uzima dinar na dinar zaradu jer koji obicni seljak moze da odradi uvoz. E sad zbog visoke cene junadi svinja ljudi su napunili tovilista evo prasadi iz danske sve sleper za sleperom ko da su dzaba pune se objekti dok kukuruz gori na njivama, bice isturanja svinja od 80 kg i junadi od 300 kg jer ce ostati i bez hrane i bez para

Nazad
Vrh