Kukuruz 2025

Kod mene bio problem jos od samog pocetka. Preevise kise u aprilu i maju , pa zbog vodoleza u klici , pa pokorica , pa zicar pa sovica , pa opet pokorica , tako da je ukupan sklop , po slobodnoj procjeni kao da je sjetva na 30cm . E sad ,... mozda na kraju ,slucajno i ispadne bolje , gore nemoze

Сад је госпођа која чита временску прогнозу рекла да је повећан ниво приземног озона, последица високог сунчевог зрачења. Исто тако каже да се на северу задржала (за сада) нормална влажност, као да није суша...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Povećan nivo prizemnog ozona. Smejao bih se na ovo, međutim... pre par nedelja na pasulju primetim na listovima pojavu bakarne boje. To do sada nisam video. Isčeprkam na netu neki američki članak gde pišu da su to simptomi povećanog nivoa ozona. Znači nije pasulj blesav, dobro je odreagovao 😂

Kod mene bio problem jos od samog pocetka. Preevise kise u aprilu i maju , pa zbog vodoleza u klici , pa pokorica , pa zicar pa sovica , pa opet pokorica , tako da je ukupan sklop , po slobodnoj procjeni kao da je sjetva na 30cm . E sad ,... mozda na kraju ,slucajno i ispadne bolje , gore nemoze
Ista situacija i kod mene.
Nikad kasnije posejan kukuruz zbog vodolezi.
Ironicno je to da je jedva nikao upravo zbog previse vode,a sad pati zbog nedostatka.
I da ga jbs!

Jedna u prolazu, kako ovako izdržava na trenutnih 36C° stvarno mi nije jasno... ?
e16cba366a42abf50bdbd3b68bbbe034.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

U međuvremenu u Brazilu pucaju od roda, 21 milion tona više nego prethodne godine, u SAD isto neki silni milioni. Biće ovo teška godina i da je roda

Nećemo se mi najesti tog brazilskog kukuruza. To je samo da nam mažu oči i drže cenu bezobrazno niskom.
Meni ostalo još nešto kukuruza kod kuće za prodaju, zovu, traže kukuruz. Više niko i ne pita za cenu, bitno je "dali ima još kukuruza?".....

Moraju ga negde prodati. Kinezi slabije kupuju, Iran i Egipat u geopolitičkom i finansijskom problemu. Osetićemo mi to samo tako, slobodno tržište, blabla

Pa to.
Bla,bla- evo vam 17 dinara za novi kukuruz!
Kojeg inače opet neće biti....

Ako se nastavi ovako nema šanse da kukuruz bude ispod 25dinara a može biti i 50 neće imati šta da otkupe. Biće možda 20%od ukupne površine nekog prinosa ali za 15 dana biće kraj kukuruzu ako, kod mene već ima gotovih a ovi najbolji mogu da izdrže još 10dana i to je kraj. 2007 je jedina godina koju sam upamtio a da nije bilo nekog roda a ova će biti bez ičeg. Pa da vidimo ko će moći da kupi kukuruz na 17 dinara za svoje potrebe, ne verujem da će u apoteci prodavati za male pare. Sada je preko 30dinara.

Nećemo se mi najesti tog brazilskog kukuruza. To je samo da nam mažu oči i drže cenu bezobrazno niskom.
Meni ostalo još nešto kukuruza kod kuće za prodaju, zovu, traže kukuruz. Više niko i ne pita za cenu, bitno je "dali ima još kukuruza?".....

Nebi se slozio. Itekako utice na cijenu ,i upravo tako se i formira. Srbija vecinu kukuruza izveze . Tamo gdje izvozi oni placaju samo koliko je i Americki ,zasto bi vise

Sad da su ovi sto otkupljuju pametni pa da vec sad ponude jedno 5 din za kilu kukuruza. Da lepo kazu da je aflatoksican, kancerogen, radioaktivan, memljiv... Da nam ucine, izadju u susret.
Jel valja Beograd i ostali gradovi da jedu nesto, a fala Bogu oni pojedu i daske iz klozeta fino mlevene.

Nazad
Vrh