Kukuruz 2025

Po onome sto sam video kod nas, jos se nekako drze parcele gde je islo malo ili ni malo azota. Gde je dobro posoljeno tu je polako kraj.

Veceras sam obilazio neke parcele pod psenicom kako bi znao sta i gde za sutra kositi u Alibunarskom i Seleuskom ataru!
Pa tamo je u odnosu na ove slike koje sam postavio kukuruz zavrsio svoje skroz na skroz!
Kako kise nema na vidiku od kukuruza mozemo se oprastati slobodno do neke druge povoljnije godine!

Zp 606, setva 16 aprila, drzao je se do sada, polako krece da podgoreva.
Ako ne padne u petak to malo sto najavljuju ne pise mu se dobro[/IMG]
81c08795771d100da2599a0aac2b2cda.jpg
ea2232c628a3603bd26a11dcafc8c7a0.jpg

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Mislis da ces moci bez kise dubljebod par cm obradit zemlju?
Ja sam uzeo nekog NS 000 semena soje, za cetiri i po hektara. Probao da orem, nece da udje. Zalio sa 40l vode, probao da orem, oce da udje, al jebeno za pripremu. Znaci skontao sam da je vecina od tih 40l propala kroz pukotine dublje. Nekako sam uradio 2.7 hektara i odustao, ne vredi siliti. Susa je jaka

Danas sam se bas iznenadio sa Agrooptim Zenithom , izvukao je lepo kukuruz , nema onih zakovrnutih pera kao sto je bilo , kukuruz nije dobio kisu od kada je prskan (pre 15 dana ) doduse nije dobio kisu preko mesec i po dana , ali se blago oporavio .. Ali ove setve posle 1.og Maja su katastrofa svuda kod nas ,znaci kao luk izgleda kukuruz, i njemu nema pomoci ..Pokusacu neke njive da izvucem za silazu makar sto sam sejao 5 og Maja , roknem uree 12.5kg u prskalicu i 2l agrooptima, i za 4-5 dana cu opet ici ureju ,jer su mi te njive oko kuce pa mi je blizu ..

Ja sam uzeo nekog NS 000 semena soje, za cetiri i po hektara. Probao da orem, nece da udje. Zalio sa 40l vode, probao da orem, oce da udje, al jebeno za pripremu. Znaci skontao sam da je vecina od tih 40l propala kroz pukotine dublje. Nekako sam uradio 2.7 hektara i odustao, ne vredi siliti. Susa je jaka
Ne vidim smisao postrne sjetve ove godine (tko nema navodnjavanje) cak i, da se moze ze lja obradit a ne moze se kvalitetno plus kidali bi strojeve ajme

Jako interesantno da sam video da od gore krece da zuti,od vrhova.
Dal je jako zracenje ili sta nzm.
Inace polako gubi bitku.
Ako nastavi ovako do 15 jula mozemo komotno da totalisemo...tanjiramo...
Soja je tek katastrofa

Ne vidim smisao postrne sjetve ove godine (tko nema navodnjavanje) cak i, da se moze ze lja obradit a ne moze se kvalitetno plus kidali bi strojeve ajme
Pravo da ti kazem, i sa navodnjavanjem na struju ako ovako nastavi bice pitanje veliko da li se isplati. Meh, videcemo.
Bio u obilasku, da obidjem neku dalju njivu koju sam zalio jednom jer moram da dovlacim traktor i kardansku pumpu... Dobila 30-40l jednom, pa da vidim kad da ponovim. Usput, katastrofa. Slika gde je izbacio metlicu je kukuruz sejan kad i moj, oko 10 aprila.

1750865864722.jpg

1750865864729.jpg
ovaj je bio jednom zaliven. p0217
1750865864734.jpg

1750865864740.jpg

1750865864746.jpg
Ovaj je dobio jedno 100 litara zaliva iz tri puta.
1750865864751.jpg

U al ste digli buku :D,vidi se da je susa na sirem delu zemlje,nije samo kod mene i par kolega sa foruma ,meni ovo iskreno lakse pada,nista cudno,kukuruz kaktus,kukuruz podgoreva ,jbg sta ces ....
Evo mog kaktusara ,neki pioneer,nije ni bitno koji,malo kasnija setva.

Jako interesantno da sam video da od gore krece da zuti,od vrhova.
Dal je jako zracenje ili sta nzm.
Inace polako gubi bitku.
Ako nastavi ovako do 15 jula mozemo komotno da totalisemo...tanjiramo...
Soja je tek katastrofa
I soja ce kapitulrati ali tek posle kukuruza ako ne bude padavina.
Soja jos ce cekati neku kisu pa makar za sad bila i bez cvetova. Ne susi se ona tako brzo kao kukuruz.
Kukuruz ako se ne oplodi a ne vidim kako ce zavrsio je svoje pa makar palo posle stotine litara kise!

Сад је госпођа која чита временску прогнозу рекла да је повећан ниво приземног озона, последица високог сунчевог зрачења. Исто тако каже да се на северу задржала (за сада) нормална влажност, као да није суша...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh