Kukuruz 2025

Sta j....e nase kokosi?
Prognozu za ovde znate , a evo npr prognoza trenutna u Ajovi ,SAD , srce proizvodnje kukuruza .

h8osqOv.jpeg

Večeras sam obišao njive. Na slici je Urbanix. Rano je počeo da podgoreva, i to naglo. Bio sam pre neki dan i samo su se zaperci sušili, a evo samo par dana kasnije kreću i listovi sa stabla. Narastao je meni do ramena, Pionir je u visini grudi, a po ataru ima dosta kukuruza koji jedva da dopire do struka. S' obzirom na prognozu sve mi miriše da će ovo biti godina tarupa...

Kod mene se jos nisu potpalili. Za sad izgledaju ok. Sutra mi stize kompletan sistem za zalivanje. Nadam se da kad sve namestim da cu u ponedeljak da va pustim. U pitanju je za probu na parceli od 2,5 ha oko 80 ari sistem kap po kap. Vode ima dovoljno jer mi je busotina na 10 m. Imam 200 l u min sto pumpa tera. Taman da mu dam vodu kad treba da metlici i izgura klip. Ako se ovaj pokusaj pokaze da valja na ovoj ekstremno susnoj godini onda cu sigurno ici na povecanje povrsine.

Kod mene ima i gore a ostalo je tako kao kod vas, nisam imao snage ni volje da slikam posle da gledam slike i da se nerviram jos vise okrenuo sam se i otiso 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Nazad
Vrh