Kukuruz 2025

Sta mislite,da li da presejem ili da ostavim pa da oprskam sa aminokiselinama da obnovi lisnu masu ?

Не дирај ништа једино амино, киселине му дај за пар дана. Ми смо имали после леда као патрљци или опушци од цигара. После се опоравио и принос био добар.

Aminokieline se u principu koriste da biljke lakse prebrode neke stresne situacije kao sto je u ovom slucaju posledica od grada. Ovaj kukuruz ce se oporaviti sve da je i na pola prepolovljen jer je tek u 4-5 listu. Desi se nekad da ga u ovom uzrastu srna odgrize do pola pa opet na kraju bude sve OK. Ovde bi ja sacekao koji dan da da istera bar jos par zdravih listova pa oprskao nekim sredstvom koje sadrzi aminokiseline i neke mikroelemente.

Isto Dkc 5075 setva 11 April
632bf40dfe3a6729d396a9a43ce39a35.jpg

98dfecabca63e3f64852e5ec595cb010.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Planirao sam za danas prskanje kukuruza, ali sam odgodio za sutra zbog hladnog vremena (plus sad prcka po koja kap kišice). Nije ni sutra nešto puno toplije al' računam da izbegnem sutrašnje jutro kad najavljuju samo 5 stepeni... Trenutno i kukuruz i trava stoje, ne napreduju...

Ja sam juče odradio kukuruz ostalo nešto malo. hladno je i hemija sigurno neće imati taj efekat ali šta da se radi, naviknuti smo na svašta nešto u ovom našem poslu, neće biti ni prvi a ni poslednji put.

Ja juce gledam moj kukuruz. Ok je on ide i raste. 6 list je u pitanju ali mi se boja nikako ne svidja. Mnogo mi je bled. Nema one tamne boje. Mozda je ovo hladno vreme.

takav je zbog hladonoce ali da raste vidi se se bas

u jednu ruku je i dobro sto je ovako jer mnogi koji oklevali tj oklevaju sa prskanjem,nece ni stici politi

Ovo se kod nas prvi put desava, nesto ga gricka, onom kojem nije oseklo vrh nastavlja da raste.
Sutra je u planu da predjem insekticid i da dodam neke aminokiseline.
Ima ga i malo krivog prskan pred Djurdjevdan Matonom i ako je bio u trecem peru ali je posle zahladilo.
18bfc9fd6bef108458f6846e00ec178b.jpg
0ec0eabdf3d3229da22535052a537932.jpg
227a477d98467bd8b0fe18372ea9fe76.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Sutra odmah krecem u prskanje mislio sam neki sistemicni insekticid i nesto od aminikiselina sta budu imali da lakseprebrodi ovaj hladan period.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Nazad
Vrh