Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To 18-19 bude i 15-16 iza sejacice. I tu bude nistaa.Ja sam bio pobornik sjetve po preporuci proizvođača sjemena, a to je uglavnom 18 19 cm, i tako sam i sijao zadnjih godina. Međutim mnogo veći ratar od mene moj rođak je godinama radio Dekalb po preporuci stručnjaka od kojih je kupovao sjeme, i zadnjih godina je počeo sijati manji sklop od preporuke. Na kraju je i njima dokazao da nisu u pravu, jer je upravo na rijeđoj sjetvi imao rekorde, a ti rekordi su od 13 do 14.5 t/ha. Sada strance sije od oko 21 do 23 cm za zrno. Ja sam ove godine posijao Fabio na 20.5 i opet planiram većinu zaljevati sa kpk.
Može, ne sekiraj se....Koliko adengo moze da ceka kišu na ovu toplotu?
Komšija, jel treba pomoć? Kao u onoj reklami kad tip nosi gajbu(e) piva a ovaj mu izvadi par flaša.Ја још ни вештак нисам бацио![]()
19,6 kod mene. A na drugoj nnivi 20.9cm. Mada ti koristiš ploče sa 27 rupa koliko se sećam. Kojom brzinom seješ, jel sa tim pločama ideš brže nego sa 22 rupe?Kao i prethodnih godina sve na 19 cm.
Meni Lauro. Stavili ga u kontejnere i u plastenik na idealne uslove od 103-104 zrna, nije niklo 14 (čini mi se). Žalio se, međutiim ćorak...Meni uvalise kws advisio staro seme, kasno sam video. Valjda ce biti sve ok, rumunski doradni centar.