Kukuruz 2025

Ja imam setvu 12 juna... 2 puta bila soja i onda treći put kukuruz...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nakupilo se 2 korpe iz 30 ari 🤦🏻‍♂️ DKC 5092
Ima po malo kvarnog zrna ali za sada nije strasno, videcu na drugim parcelama kada budem brao.

IMG-3394.jpg
IMG-3395.jpg

Kod nas krenulo za stocne potrebe...3 tone po ha.doduse vlazan je jos.hibrid zp neki 4100 tako nesto.izgledao je kao da ni tona nece biti.sav u kukurzovini a klipa nigde.

U nekim krajevima je to i prosek kad je dobra godina,znaci suše ipak nije bilo cim je toliko rodilo... Pocinje serendanje na nivou

Послато са 23090RA98G помоћу Тапатока

Biće kuruza kad je žita bilo 5 t/kj i repice preko 2t/kj mora i kuruza biti bar 4t/kj kak sad da njega ne bude tolko

to sam i pisao

mi i jedan deo banata opet u klincu a neki ce opet kukat kako je lose sa 2t suncokreta i 4 t kukuruza :rolleyes:

cena zadnja info sto sam cuo ide na 18-19din

to sam i pisao

mi i jedan deo banata opet u klincu a neki ce opet kukat kako je lose sa 2t suncokreta i 4 t kukuruza :rolleyes:

cena zadnja info sto sam cuo ide na 18-19din
Ide on sav kuci koliko god ga bilo i ceka se prolece. Necu ga prodavati na na dzak po selu do proleca. Onda ce vidimo koja je cena.
Zvalo me vec njih 5 svako ostavi mi po tonu za svinje....

I ja planiram da ostavim sve kući,koliko god to bilo.Kod mene mislim da će to biti oko 6-7t/ha.To je onako odokativno ali će sve ići preko vage pa ću imati tačan podatak.
Kod nas ima parcela gde neće biti roda a ima i parcela gde će biti skoro normalan rod.Čudna godina skroz.

Mozda se ja ne razumem u ovaj sport sa kukuruzom ove godine, ili je do neceg drugog, ali sam siguran da ili nisam potrefio parcele gde sam ga posejao ili bas nista vise ne znam!
Ali svakako znam da ce mi kukuruz uzasan biti a mozda i nije do one suse u Junu🥺🤮
Samo jedan kratak primer i uporedjenje:
2016 prosek u prinosu kukuruza bio mi je 7500 kg/kj odnosno 13 t/ha da bi sledece 2017 bio manji od 1000 kg/kj!
Ista agrotehnika ( osim najbitnije KISE ) ista osoba sve isto, osim promene parcela, i verovatno mog neznanja u radu isto kao i ove godine😳
I onda citaj Peet o susi u ovoj temi i prekrsti se kad procitas o prinosima od 3-4-5 t/kj kukuruza !
Mnogo se svasta pisalo od Juna na ovamo i svacije se slusalo 😄

Nazad
Vrh