sijao sam ja prošle godine kolegi pokuse, nekih 10ak sorti KWS-a, od nabrojanih mislim samo ovaj Laura nije bio...Da li je neko imao u ogledu novije hibride KWS-a poput Laura, Hypolita, Adonisia i Advisia?
ove godine kod njega samo Kashmir od KWS-a
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sijao sam ja prošle godine kolegi pokuse, nekih 10ak sorti KWS-a, od nabrojanih mislim samo ovaj Laura nije bio...Da li je neko imao u ogledu novije hibride KWS-a poput Laura, Hypolita, Adonisia i Advisia?
Kolege su inale hipolito u pokusima i regularno na njivama i kazu da je parirao u prinosu ostalim boljim sjemenskim kucama.Da li je neko imao u ogledu novije hibride KWS-a poput Laura, Hypolita, Adonisia i Advisia?
Sa glifosatom ljudi prave uglavnom jednu ogromnu grešku. Zbog uštede prska se sa polovičnom dozom pa i manjom. Znam par ljudi koji strnjike prskaju sa 1,5l po kj. Kažu sve izgori, samo treba malo više vremena. A u stvari nije baš tako. Osuši se nadzemni deo sirka tj lišće, a dok ta mala količina glifosata stigne do rizoma biljka ga rezgradi i ćorak. Rizom preživi i eto sirak se zazeleni posle prve kiše.Svakako u sirku nikako neće roditi ni redovan konvencionalni hibrid.Sa ovim čistiš njivu, izgleda da je Fokus jedini herbicid koji još uvek može da ubije sirak, ostali herbicidi pa i Glifosat na njega deluju kao desikant u poslednje vreme.
Možda si požurio sa totalom, pa još sav sirak nije bio iznikao....Uvek idem 3-4 l/k.j i u jesen tokom oranja bude živih rizoma što je bruka.
Ovaj ne prskani je bio u rangu konvencionalih hibrida, da je bila dobra godina verovatno bi rodio i bolje a i konvencionalni takodje bi sigurno rodili.Pa to znaci da rode manje u svakom slucaju .
A da stavis suncokret pa da ga tuces i ove godine ako opet izadje ?Ove godine sikario 3.5l/kj na 1kj strnjike sirak taman pred metlicu faza, ja sam orao i ni jednog zivog nisam izorao u spremanju takodje,tako da se lomim sad da tu posejem kukuruz.
To je recept da ga opet nagodinu imas.... Bez totala nema nista. 8 lit po ha kad je sirak do koljena visine i da ima bogatu lisnu masu. Nakon prskanja ostavi 25 daba i pretamburaj njivu sa nekim strojem i rjesio sicrizomac za vijeke vjekove ukoliko nije gadna susa preko ljeta pa da prskanje ne uspije kao meni prije 2 godinePosle žetve uzugari između Gospojina preori i na jesen uzori. Najbolji lek za rizomski sirak.
Ja sam uzeo za ovu godinu da probam, samo dobra vlaga za berbu a prinos zavisi od znaš već čega.Da li je neko sejao Kws Lukas za berbu u klipu,kako se pokazao ?
Sejao sam ranije Kleopatras i bio zadovoljan ali ga više nema u prodaji.