Kukuruz 2024

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je Kolegas bio najbolji poslednje dve godine, ali ga više nema.
Planiram Advisio i za probu Hypolito.

Od Pioneera 9300 standardno, 0710 i 0217.

9300 bas prinosan hibrid, lepo odpusta vlagu i lapo se radi, al je bas legao ove godine 😂 i tako polegnut je dao vise nego neki uspravni. Smanjicu ga al ga necu skroz izbaciti!
Odličan mu je početni porast ponaručito kada je hladnije proleće i po bregovitim njivama, ostali hibridi ponaručito DKC su žuti kao limun
i pored pologa super je rodio ...
Šta planiraš Dragane još od Pionira fao 300-400 da seješ ?

Sejao cariocu povaljan je vetar poravnao sa zemljom a ista njiva okolo u krug posejan dkc 5075 po jutro sa svake strane i ovratina ostali uspravni. Ostalo mi semena dkc od prosle godine i porucio opet isto dkc 5075 i dobavljac uzmi carioku uzmi carioku 15 dana dosadjivao nabijem ga na cariocu

Имао је колега синџентин оглед ове године .Андромеда би требало да је један од њихових фаворита али ове године је подбацила,бољи су били ови ранији.

Ako nemas tvoj berac razumem da ne mozes skidati kad pozelis!
Ima iz kasnije grupe ali i taj ako je prezreo lako se kruni!
Svaki njihov hibrid je karakteristican po tome da se lakse kruni kad je zreo, a ujedno i lakse ga berac ili adapter skida!

Potvrđujem šta je raša napisao...
Imao sam svoj berač,i više puta nisam mogao recimo pionir da skidam sa 24 posto vlage,suviše se krunio,dok sa zp nije bio taj slučaj,njega si nekad mogao i sa 20 posto da skidaš a da se ne kruni nista značajno...

Takodje mislim da je malo 24%.. Mozda moze NS 640 ili ZP 666 da se skida sa 24%, ja sam probao pre 3-4 godine DKC 5068, okrunio berac trecinu klipa a vlaga je bila tako oko 22-24..

Što se tiče berbe u klipu u uputstvu za Z-222 kaže da je najbolje brati kada je vlažnost zrna 30:28%,mada teško je to ugoditi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh