Kukuruz 2023

Jedino dkc 3623 fao 250 je bio strašan hibrid. Rodio kao da je fao 600 a skidali smo ga već 25 avgusta sa vlagom 12%. Ali njega više nema
Ovo je zanimljiva pojava. Slično je bilo s BC 468. Na razmaku oko 22 cm po dva poštena klipa, a ako je negdje razmak bio veći pojavio se i treći klip samo malo manji od prva dva. Bio nekoliko godina u prodaji i onda nestao s tržišta. :(
Ne znam zašto je to tako. Ako netko ima poznanika u nekoj sjemenskoj kući, možda bi mogao doznati razloge koji ih navedu da neki hibrid ugase.

Pre par godina sa NS hibridom 8800kg na jutro, sa 16%vlage. Svaki rodi kad se sloze kockice, i svaki atar je druga zemlja i drugi hibridi bolje uspevaju. Ove godine ako mi dekalb bude losiji od P i KWS, nikad vise u njive

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Svaka vama cast na tim prinosima

7 tona po jutru kod nas bilo samo jedne godine

8tona nisam cuo niko da je imao(ogledi me neinteresuju to je glupost)

Sto kaze jedan dobar prijatelj sa preko 60godina,ove sezone u vrsidbi jecma,frljaju se sa prinosima 4t,4.5t po jutru a mi svi oko 3t jedva
Kaze covek jebes mi sve 55godina sam u traktoru i kombajnu izgleda neznam da radim njivu 🤣🤣🤣

meni samo onda ljudi ne idu u pojam kada kazu skupa arenda i sve ostalo

treba da je 100-150kj evra i tako te gluposti a ovamo se lagano cepa 7t po jutru,hektar 15hilj evra i ostalo kukanje

da mi je te logike zivota

Zp hibridi imaju veliki problem kad je susa oko oprasivanja cesto se javljaju jalove biljke i doradni centri koj npr. Zemun polje radi dobro dok Pozarevac nikako i to je neujednacenos semena pa sve ostalo ga cini nekonkurentnim u odnosu na pionir, dekalb syngentu, kws cak i bc je bolji u doradi

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Ja sam godinama sejao zp 666, 606, ns 6030 dok sam brao u klipu, bilo i kisnih godina 2014 npr. Ali kad sam presao na dkc poceo sam da imam prinose i od 7 tona po kj na dobrim ugarima u kisnoj godini. Sa zp i ns sam mogao samomda sanjam te prinose...
Pricam o ponderu,visegodisnjem proseku...inace u kisnim godinama razlika je mala u prinosima a veca u procentu vlage...2014 godine koja je bila izuzetno kisovita imao sam prinos od 9 tona po kj sa hibridom Majami SY!

i onda se svi cude sto se cuti na SNS sektu od 2013(12)godine a prinosi ko u alisi zemlji cuda :)

gde nam lose idi begaj

zaniimljiv je ovaj forum ponekad,od psenice 10t/h 11t/h do kukuruza 8t/jutro
vec vidim soje ove sezone ima da bude 5t/kj :ROFLMAO:
suncokret je prosle razvalio tako da od njega ne ocekujem previse :) mada moguce da bude opet blize 3t/kj :) al arenda velika jebiga :ROFLMAO:

Imam posejano dkc 5092,5182 i 5075 skoro jedan pored drugog.
Prva dva ima poleglog, a 5075 kao da nije bilo vetra, nije visok, klip niže postavljen.

i onda se svi cude sto se cuti na SNS sektu od 2013(12)godine a prinosi ko u alisi zemlji cuda :)

gde nam lose idi begaj

zaniimljiv je ovaj forum ponekad,od psenice 10t/h 11t/h do kukuruza 8t/jutro
vec vidim soje ove sezone ima da bude 5t/kj :ROFLMAO:
suncokret je prosle razvalio tako da od njega ne ocekujem previse :) mada moguce da bude opet blize 3t/kj :) al arenda velika jebiga :ROFLMAO:
Ne znam da li se tvoj ironicni post odnosi na moj komentar da sam 2014 imao 9 t/kj SY Majami ili generalno na svakojako pisanje po forumu...nije me mrzelo da se vratim par stranica unazad i procitam tvoje postove,sto i tebi preporucujem,pa ces mozda i shvatiti neke stvari u ovoj temi...a sto se tice kukuruza ovogodisnjeg roda,ako ne bude neko sranje do kraja sezone,bice ne 5 tona/kj...nego najmanje 6 t/kj!

Upravo, njiva pored njive :
e926286dbdd0613c7dffc4684d701861.jpg

dkc5031 vs p0164.
Prosečni klipovi na njivama....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Levo mogu da ti verujem da je Pionir a desno DKC. Desno je karakteristika DKC da oplodi skroz do vrha a da nije spicast.
Cini mi se da si pobrkao nesto, ili u pisanju ili na njivi!

Da,pa neki imaju kise non top,jedino zaplacu nekad kad ih obidje jedan,dva pljuska :)).Sta ces,mali im falilo do rekorda pa su besni.
Invador,nije lose,bar ima pabiraka,prosle godine nije ni toliko bilo.Imam i pioneer-a i nesto Kashmira,nisam ih slikao,svi su slicni manje vise.Ima po ataru i skroz izgorelih kukuruza do metlice,bar sa spolja gde ga fenira vetar,ali nisu par redova u pitanju nego vise ,ima i gde je cela njiva izgorela do preko klipa ....Uglavnom nzm za kod drugih kod nas u ataru,ali kod mene za kukuruze ova kisa bas i ne moze puno da pomogne,zrna su u vostanoj fazi,mnogi klipovi su pali,tj vise.

Nazad
Vrh