Kukuruz 2023

Kako suzbija mezotrion samonikli suncokret i sirak iz semena veoma mali? u kojoj dozi ga koristite sa preparatom intermezzo jel dovoljno 0,2 l/ha?

Сузбија сунцокрет. Није неки "нок-ефекат" за причу али ради. А сирак само лепо избледи и таман када помислиш да су оклембешени листови знак да је готов, из средине крене нови зелени лист. :)

16 sati od prskanja.
Palamida vs maton.

To je samo flekovano na par mesta gde se zemlja nije videla od palamide....
Drndavi mezotrion je mala maca naspram d2.
Palamida bi tu stajala još 2 nedelje najmanje da je prskano mezotrionom, polako žutela a kukuruz bi tu ostao do kolena zbog te palamide na kraju.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Јел то само Матоном или је ишло још нешто

Јел решава матон дивљи грашак додао би још и дикамбу

Пионири 9911 и 9889 сејани 23.04. на 24.5цм
https://ibb.co/3Wh8qNd]

[/URL][/URL][/URL]
20230506-120910.jpg
[/URL][/url]

Kakva je situacija kod vas sa vranama!?
Ovratine su mi sve unistile a krenuoe su i u redove. Uzas
Ljudi masovno presejavaju...

Kod mene ima velikih gavarana, ali retko kada su dirali kukuruz. Hoce kasnije da vade dok jos ima semena dole, valjda traze neku bubicu na semenu.

Navodno traze zicare
Inace ja danas presejao jednu njivu sa suncokretom, razlog kora, a seme sam jedva nasao, bilo je daj sta das, preseva se i to dosta

Na problematične parcele blizu sela posejano seme zaštićeno Mesurolom.Danas bio u obilasku nema nikakve štete, ako je neko zrno izvađeno i počupan kukuruz to je to, dalje nije dirano ništa.

Da, tako je predviđeno, tako sam i ja radio. Kod mene ima mnogo fazana, videćemo da li će to biti dovoljno. Negde sam video da je neko pisao da je pojačavao dozu, zbog nepoverenja u koncentraciju akt. materije.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Mesurol je iz starih zaliha, nisam sada kupovao.Kod mene takođe ima dosta fazana.Kada sam sejao dva su špartala uz deo do kanala i tu nema nikakve štete.Pretprošle godine na tim parcelama su mi povadili najmanje 50% biljaka!Deo do kanala i puta je bio najjstrašniji, parcela sa dve strane okružena kanalom u kanalu rastinje, Meka i Medina za štetočine.

Nazad
Vrh