Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Compa nemam ga mnogo, posejao za probu i baš mi se sviđa.Videćemo šta će reći na kraju pa da ga uvrstim ili izbacim iz proizvodnje.

Imaš li iskustva sa ovim Blasonom? ja sam sejao ultra hibrid još pre 10 godina ali ZP 684. Ali sada više nema ZP 684 ima samo NS 51xx a imam neke nove parcele pa bih opet sejao ultra.

Poslednja izmena:
9241 probao, mislim da nije loš, ali hvala..
A 0023 lane je i meni bio najgori na oko,mali, nejednak, bled, ali mutavi je rekao drugačije...

9241 sejao sam 3-4god sto se tice prinosa za njegovu fao grupu odlican. Po meni je problem poleganje, hoce da polegne kad malo jaci vetar dune. To je moje zapazanje...

Sejano IMT pneumackom, razmak oko 25cm.
Na uvratinama fali malo sklopa, unutra je ok.
Onda mi je sve jasno, mucim istu muku, mada mislim da kod mene malo manje fali.. Sprema joj se metla.. :ROFLMAO:

9241 probao, mislim da nije loš, ali hvala..
A 0023 lane je i meni bio najgori na oko,mali, nejednak, bled, ali mutavi je rekao drugačije...
Kad vec komentarisete 0023, isti je kod mene ove godine.. Prvi put ga imam i moram priznati sad mi je malo lakse kad vidim ova iskustva, trenutno izgleda ubedljivo najlosije ali ajde nadamo se bice dobro na kraju..

Imaš li iskustva sa ovim Blasonom? ja sam sejao ultra hibrid još pre 10 godina ali ZP 684. Ali sada više nema ZP 684 ima samo NS 51xx a imam neke nove parcele pa bih opet sejao ultra.
Ove godine ga prvi put sejao. Katastrofa kako lenjo nicanje ima. Tretirao ga insekticidom. Tri zrna niklo, nejednako, cetvrto zrno razgrnem - pored njega mrtav zicar a seme pustilo klicu i tek krece napolje. U setvi lepe vlage bilo. Sad se malo "uljudio" pa je dobio fokus

Posle leda
45f006229fcc2557402ed6db2feb2b9c.jpg

I nedelju dana kasnije
b04f2e5435e7b8deaba08bc58bf8c140.jpg
8ddcc30103f62d441fcb9d8e95c40f3c.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
kod nas se upravo 9241 nije pokazao u nekom svetlu,ovo sto kaze matic,porast i izgled odlican ali na kraju prinos slabiji nego naprimer 0023
i to ne u samo jednoj sezoni

Danas odrađen tretman Laudisom na jednoj parceli, sirak iz semena nikao kao da je posejan, širokolisnih korova nema ni od korova. 🤣

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh