Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepa cena za tako vlažan kukuruz. Ovde bi tablica sušenja naparvila hara kiri sa tom vlagom. Seljaku bi stali bi samo čokovi.

svaki kukuruz koji da blize 3t i vise je imao nedostatak padavina tj kvalitet zrna nije dobar

susa je nesto sasvim drugo i susa je tamo gde je prinos do 1,5t

A koja je razlika izmedju nedostatka padavina i suse? Evo primer kod tebe za period maj,jun,jul palo 35l kise a kod mene 30 meni rodi kukuruz 3t po kj a tebi 1.5t ti znaci si imao susu a ja samo nedostatak padavina?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

mi smo imali nedostatak zimske vlage kao prvo
kao drugo visok teren,mi smo na 110m vi na 85
kao trece sve te padavine sto su bile-bile su bukvalno u centru grada i palicu(da li jezero vuce ili ne zaista neznam) i onda napisu subotica palo 10l a ustvari okolna sela nista ili jedva porosilo
evo u proslu nedelju u gradu(oko naselja mali bajmok,gde je buvljak,industrijska zona itd za nekih 20min palo sigurno 10l i preko,dosao kuci ono jedva 2 litre u meracu)

A koja je razlika izmedju nedostatka padavina i suse? Evo primer kod tebe za period maj,jun,jul palo 35l kise a kod mene 30 meni rodi kukuruz 3t po kj a tebi 1.5t ti znaci si imao susu a ja samo nedostatak padavina?

Suša je - nisi jeo ništa
Nedostatak padavina - loš ručak
Rodna godina - predjelo, ručak, dezerz

Suša je - nisi jeo ništa
Nedostatak padavina - loš ručak
Rodna godina - predjelo, ručak, dezerz
To znam ali primer da smo ti i ja imali isto padavina maj,jun jul ali kod tebe rodi 4.5 t po jutru a meni 2 tone. Pa onda kod mene bila susa a kod tebe manjak padavina ili isto susa

Juče merio vlagu na nekim kukuruzima (dan posle kiše) bila 16% ali zato dole blato u pm. Evo je pada opet.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Konačno smo započeli žetvu kukuruza i u ovom videu ćete videti prvi dan žetve i kolika je šteta tj umanjenje prinosa zbog suše. Moje prognoze će se ispostaviti tačne, bilo je još zanimljivih detalja, pokušaj probe razrivača - grubera firme Landstal, baliranje zelene deteline i još neki zanimljivi detalji koje ćete videti u videu...
Mehanizacija u videu:
Kombajn New Holland cx5090
Belarus 892
Belarus 1021.3
Belarus 820
Ursus Z543/A Rolo presa
Zmaj 489 traktorska prikolica
Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Код мене се појавио неки лик закупио један салаш и почео да држи свиње, јој срце ми се стегло када сам пре неки дан видео колико су кукуруза негде оперјали. Изгледа су на нашу срећу ишли у задружне кукурузе данима сам обилазио моје јер су моји у тромеђи атара у три лепе. Могао би и комбајн доћи нико га не би видео.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh