Kukuruz 2021

Juce kupio p0217, cena 6100 din-100 din rabat po vreci. Sveza roba tek uvezena, proizvodjac Rumunija.......
Da li je zasticen taj sto si kupio?
Ljudi da li negde ima pionira 0216, nebitno gde u srbiji? Neka apoteka, zadruga? Treba mi tridesetak vreca. Trebaju mi jos neki hibridi pored ovog.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Pionira ce biti...juce je pocela isporuka i bice ga narednih dana
Pre par godina na istoj parceli u sopstvenom ogledu Dkc 5276 je presisao p 0216 i Gastia od Raiffeizena.
P 0216 pri vrhu nije nalivao zrna i krenuo da se kvari. Delovao je kao kad bi ga vrane ili neke ptice napadale.
Kod mene je bilo obrnuto bolji 216 od dkc

Uzeo dkc 5068,cekam p 1241 i to je to za ovu godinu. Zajebancija ispala ovo sa semenom.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Cale i ja danas zvali sigurno 10 apoteka da pitamo da li imaju Pionirov program,samo u Lozoviku imaju P0865 koji meni ne odgovara za kombajn, pa su mi rekli da im sutra stize paleta Pionira P9911 i 0164 (tako kazu). Cena je 6280 din po vreci, pa cu otici ako im dodje da uzmem seme. Inace jako losa ponuda semena ovde kod mene, samo nude NS 640 koga ima na tone,ako ne bude bilo Pionira, razmisljam o Caussade Infini CS,Syngenta Pako,ZP 427 (sonidom tretiran),sta mislite,sta je najbolji izbor od ovoga ?

Cale i ja danas zvali sigurno 10 apoteka da pitamo da li imaju Pionirov program,samo u Lozoviku imaju P0865 koji meni ne odgovara za kombajn, pa su mi rekli da im sutra stize paleta Pionira P9911 i 0164 (tako kazu). Cena je 6280 din po vreci, pa cu otici ako im dodje da uzmem seme. Inace jako losa ponuda semena ovde kod mene, samo nude NS 640 koga ima na tone,ako ne bude bilo Pionira, razmisljam o Caussade Infini CS,Syngenta Pako,ZP 427 (sonidom tretiran),sta mislite,sta je najbolji izbor od ovoga ?
Au, koji izbor...Sedi u kola, potroši 10 litara goriva i kupi normalne kukuruze...

Od ovoga dole što si nabrojao....bolje ništa.
Ima još vremena, trazi gde ima.

Za 427 valjda,su ovde po forumu pisali da nije za losija zemljista,tj izbirljiv je hibrid,kao puno bolji dodje 434.

4620 din je nezasticen ZP,a obicno su ti hibridi bili 3600-3800din,poskupelo a niko nema deklaraciju o klijavosti. Bolje je dati jos 1000-2000 din za vrecu ali da valja, i da znam sta cu da sejem. Nude i Sy Andromeda,ali je kasni hibrid,KWS ponuda samo Mikado,to je silazni,bas lose...

Kod nas je 434 4.100 din nezaštićen...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

4620 din je nezasticen ZP,a obicno su ti hibridi bili 3600-3800din,poskupelo a niko nema deklaraciju o klijavosti. Bolje je dati jos 1000-2000 din za vrecu ali da valja, i da znam sta cu da sejem. Nude i Sy Andromeda,ali je kasni hibrid,KWS ponuda samo Mikado,to je silazni,bas lose...
a kao ovi od pionira i dekalba ce da klijaju kao blesavi??? posebno u ovoj godini kada je navodno vec u januaru nestalo semena

Stigao i meni Euralis Dibisi 5100 zasticen forsom, a 4340 bez zastite u NS AGRO ING.Drugar ga imao prosle godine i dobro je okasnio sa setvom, al opet uspeo je da mu skine vlagu na 14,7 i imao odlican prinos.To je jedini hibrid uz naravno dekalbe za koji sam cuo da se barem priblizio JUS-u sa vlagom kod nas prosle godine.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh