Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
23.242
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Ostalo mi desetak vrećica i to dkc ovih većih a zaštitio sam ga Nupridom . Dali insekticid ima uticaja na klijavost ? Jel ima neko iskustva ? Još jedno pitanje : kako pravilno vršiti naklijavanje ? Radim u saksijama sa zemljom ali gdje držati , na kojoj temperaturi dabi odrazilo njivske uslove u proljeće ?
 
Stavi u neku prostoriju s temperaturom koja približno odgovara proljetnim u tvojem kraju. I osiguraj da je zemlja vlažna.

Prošle godine sam koristio sjeme zaštićeno mesurolom pa mi ostalo. Mjesec dana prije sjetve sam radio naklijavanje u tegli. Bilo je li-la, ali je kasnije na njivi ispalo bolje nego u tegli. A za svaku sigurnost sam išao s gušćim sklopom. Na koncu je to sjeme dalo najbolji rezultat do sada (preračunato 15 t/ha suhog zrna)
 
Ja sam ima oba hibrida p0164 na gornjem terenu 62xx kg po kj sa 14.5 vlagom a p0074 na donjem terenu 70xx kg po kj sa 15 vlagom ,oba su sejana na razmak 23.2cm. Po meni dobra su oba hibrida stim da p0074 mi ima bolji hektoltar.
 
Imao sam oba hibrida ove godine prvi put i bili su ok, razlika je možda bila u 100-200kg/kj. Ali nije ni godina merodavna, bilo je baš dosta kiše, videcemo sledece godine kako ce da se pokažu!
 
Ja porucio za probu 0164 dosta se dobro pokazao u okolini. Pa da vidimo sta ce reci naredne jeseni.
 
Savo imao ih ja prvi put ove godine. Pored njih su bili još 9537 i nešto malo dkc 5068. Ona oluja kad je naišla svi su polegli jednako. Predusev pšenica. Vlagu je bolje skinuo 9537 ali mi se čini da su ova dva P dala bolji prinos. Ako nađem interesantnih slika, kačim. Btw, ostaju u igri pa ćemo videti rezultate dogodine. Što kaže Rodić, godina je bila dobra za kukuruz (bar kod nas).
 
Jel imate neki hibrid za skidanje u zrnu a da ga ne diraju divlje svinje? Kakav je kws konfites po tom pitanju, ili neki dekalb, pionir?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh