DraleTD
Član
Па овај берач исти Змај К2!Evo jedan dobar video, ni u Americi nije tako bajno i sjajno kako to neki misle!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Па овај берач исти Змај К2!Evo jedan dobar video, ni u Americi nije tako bajno i sjajno kako to neki misle!
Ima dobre prinose, pravio je i video o godišnjoj proizvodnji i matematici iste. Puno im ode na kojekakva osiguranja, letos mu uragan srušio dva silosa, pola miliona dolara je imao štete, da nije bio osiguran , haos. Mislim da kad je izračunao, ne sećam se tačno da je bio u minusi 120000 $. Zanimljivo je da su skoro sve cene iste kao kod nas, razlika samo gorivo. Rekao sam da nije propao zbog groblja, sponzorstava i jutjuba. Mama mu radi u firmi a brat , tata i on su na farmi. Šta je 50000 $ za jednu porodicu u Americi, pa toliko kod nas zarade treba za normalno funkcionisanje poljoprivrednog gazdinstva...Kako mi opstajemo, sam Bog zna...Ajmo ovako jel ima losije prinose zbpg npr mehanizacije ili su ga zadnje 2 3 lose godine zbog klime dotukli?
Pa nema mi smisla da npr ne moze 50 eura po ha zaradit kad sve poplaca puta 1000 ha to je 50 000 dolara. Ok ima rizika u ovom biznisu Al evo neko moje misljenje. Bas me to zanima.
Није ту злоба већ фрка док год има нас малих они ће зарађивати,а од великих мало ко од њих може да узме паре. Знам задругу код нас што је била имао је нас малих око 30-40 коопераната док се газда није попишманио па довукао пар великих који су му јебали мајку мајчину прву су нас мале одјебали,а онда су га ојадили ти велики да је човек доживео инфракт. И ено задруга затворена он умро,а сад деца муку муче те стечај па ликвидација,а банке селе на грбачу заплениле све што су могли.Drale kaži tom prijatelju da nelupeta, moš misliti radi u zadrugi i kao ima on neke informacije. Među ljudima zlobaje preovladala Korona je beba za nju.
Nema u Americi sijanja vlastitog sjemena. Velike sjemenske kompanije imaju toliki uticaj na politiku. Da imaju zakon koji zabranjuje sijanje "tavanuše". Gledao sam jedan čitav dokumentarac o tomproblemu. Sad pojedine orginizacije nastoje se izboriti da svatko ima pravo da sije i oostavlja vlastito sjeme.Pa sejaće ljudi svoje žito i svoju soju.Neće to ići tako brzo ali je činjenica da je politika u poljoprivredi katastrofa.Neće oni uspeti naterati ljude da prodaju zemlju a naročito neće nas kojima poljoprivreda nije osnovna delatnost.
To je bilo za gmo seme,pa ako se slučajno tvoje konvencionalno opraši sa gmo sojom ne možeš koristiti to seme za dalju setvu jer im kradeš patent.Nema u Americi sijanja vlastitog sjemena. Velike sjemenske kompanije imaju toliki uticaj na politiku. Da imaju zakon koji zabranjuje sijanje "tavanuše". Gledao sam jedan čitav dokumentarac o tomproblemu. Sad pojedine orginizacije nastoje se izboriti da svatko ima pravo da sije i oostavlja vlastito sjeme.
Акри или хектара?a radi 1300 ha...
Rekao je 3300 akri, to je 1300 ha...Акри или хектара?