mirmag
Član
Juce napokon krenuli.Dkc 5031 vlaga 13,5% .Danas napadamo dkc4943 i p0164
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svi znamo koliko staje u prikolice, evo ja sam na primer punu zmajevku pšenice imao najmanje 6580 kg a najviše 9600 kg. Nije neka razlika...Juce nesto probali te dve njive sam izmesao semena i dodao 0412 kad zafalilo. Prinos oko 9t/ha vozio sam kuci pa ne znam tacno. Znam koliko staje svake godine u prikolice mogu da pogresim za 50 do 100kg. Vlaga 13,5%. Solidno za taj potez i taj tip zemljista. Imam 2ha gde ce biti slabije, a imam i kukuruze koji obecavaju vise. Kako koji deo je hvatala kisa. Tako da mislim da ce se prosek vrteti tu negde. Videcemo kad napunim kuci i izmerim prve prikolice na otkupnom mestu.
Ne pamtim kisu (ne racunajuci ovu danas). Vec kazem uopsteno kod nas kukuruzi slabo otpustaju vlagu. Moracu sledece godine sa jos ranijom fao grupom probati. Konfites i p9911 nesto su povlazni.Ne valja sto ste imali kise i blazu klimu ?,ovde kad krenu vetrovi da feniraju a napolju +50 na suncu,to je prirodna susara koja ne treba nikome,skida prinos brze nego Lexion 700 serije.
Postoji razlika sigurno ali nikad zadnjih 25-30 god. na toliko veliku razliku nisam naisao. Verujem da si pogresio jer nikako ne moze biti razlika od 3000 kg na Zmajevci ukoliko je isto napunjena.Svi znamo koliko staje u prikolice, evo ja sam na primer punu zmajevku pšenice imao najmanje 6580 kg a najviše 9600 kg. Nije neka razlika...
Ja verujem u crveno, vanzemaljce i svetsku zaveru. Nisam verovao da imam pšenicu Arlekin hektolitarske mase 64,8 pa sam imao . Posle kad sam imao pšenicu sa hektolitrom 88 takođe nisam verovao. Istina, nisu bile isto napunjene, ova sa 6580 kg je bila nešto punija... VERUJEM da taj hektolitar nema veze zašto se to desilo, verovatno su gremlini čačkali vagu dok sam merio...Postoji razlika sigurno ali nikad zadnjih 25-30 god. na toliko veliku razliku nisam naisao. Verujem da si pogresio jer nikako ne moze biti razlika od 3000 kg na Zmajevci ukoliko je isto napunjena.