Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aпропо поменутог 9911 - уз'о данас да му измерим влагу, а она 21%. Сетва је била почетком априла, па изгледа да је овде код мене вегетација трајала до краја, да је ништа није скраћивало. Кантар ће рећи истину...

@Matic
Mi sejemo uzastopno vec duzi period 9911, pored njega kws konfites je dobio sansu 3 puta i definitivno ga dogodine izbacujemo iz setve jwr je pionir izvlacio prosek na kraju.

Nešiću sejao sam ga 2017, 2018 i prošle 2019, uvek dobar.Ove godine promenim dobavljača i zeznuo se, ostao bez semena.

Pioneer 9911 vlaga 16,3%
bf8c95d045c51d71fa861798eabde931.jpg

Послато са SM-T510 помоћу Тапатока

Danas uradjen DKC 5075 na privatnoj arendi koju radim prve godine. Vlaga 12,7% prinos negde oko 6t po k.j Zadovoljan sam,sutra nastavljamo drzavnu zemlju isti hibrid,ocekivanja su slicna po pitanju prinosa. Na mojim njivama ranije fao grupe DKC-a jos su vlage preko 15% ali i veci klipovi.

Pa sto je najgore ne znam, ovi momci sto mi su mi kosili imaju one velike Farmtech prikolice pa je sve bilo pomesano, pa sam izvukao prosek po kj.. A ja nisam bio na njivi na poslu sam

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Koja je kod vas otkupna cena kukuruza? Kod nas 15-15.5din ako je u jusu

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Mislim da iznos kolika je arenda u vašem kraju ne treba da uđe u troškovnik jer to nije ni dato zato jer ste vlasnik iste. Jedino što može da se stavi je npr: Koliko košta 1 ha zemlje u vašem kraju i ako bi hteli da ga kupite na kredit od 20 godina kolika bi bila rata za taj kredit e to je već trošak. Jer tu zemlju koja je u vašem vlasništu nije pala s neba, već je neko to od vaših predaka kupio. Možda grešim ali tako je moje mišljenje. Ne želim nikoga da vređamm ovim što sam napisao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh