Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da je nastavilo sa visokim T,radio bi se on oko 10-tog na jedan...

Meni se ne sviđa samo što se dosta njih otvorilo na vrhu a još stoje uspravno iako je komuša već odavno suva. A sad ako bude nekih većih kiša msl da će doći polako to toga da pri dnu klipa počne da truli. Videću kako će biti posle ovog vrelog vikenda što najavljuju sa 35+C i koliko će da se klipovi obore. Inače DKC je mnogo više osušio listove u odnosu na Pionir i KWS.

Meni se ne sviđa samo što se dosta njih otvorilo na vrhu a još stoje uspravno iako je komuša već odavno suva. A sad ako bude nekih većih kiša msl da će doći polako to toga da pri dnu klipa počne da truli. Videću kako će biti posle ovog vrelog vikenda što najavljuju sa 35+C i koliko će da se klipovi obore. Inače DKC je mnogo više osušio listove u odnosu na Pionir i KWS.

Meni se čini da je okretanje klipova u zriobi prema dolje, prije nego se otvore, sortna osobina, ali ne znam koje su to sorte. S BC Pajdešem imam također te probleme.
Ako netko zna koje sorte kod kojih se klipovi na vrijeme okrenu prema dolje, molim neka napiše. To je jako važno za kišnih jeseni kakve su uobičajene u mom kraju.

DKC 4351 sejan početkom aprila, mislim za jedno deset dana da će biti za skidanje, možda i pre.
IMG_20200827_184136.jpg

IMG_20200827_184118.jpg

IMG_20200827_184054.jpg

Sigurno ,sigurno,u nekoj tamo idealnoj godini.Nije kod svakog bila kisa na izvolte,a Zr je inace dosta vise padavina dobio nego mi,ako su oni poceli sa skidanjem u zrnu,mi bi trebali atar ocistiti do sad ,odavno se sve zuti kao da je oktobar.

Kiša nije ravnomerno padala.

Nzm koji je hibrid.

Od ove vreline i vetra atar se promenuo za dva dana salo tako.

Poceli su da skidaju malo veci proizvodjaci i da ga guraju u susare da se spasu jer kao sto rece kolega Mims prinosi su 3.5 do 4 t po kj vlaga oko 17%-20%.i bolje da uhvate sada na 19-20din nego za mesec dana kada ce cena biti 15din.

Sent from my S60 using Tapatalk

Upravo izmerio vlagu na 9241 na pesku gde je izgoreo sav. Vlagomer kaže 22,7.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh